30 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 30 Oktobar 2011 23:41

Rudar 2 : Zenica 0 Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

U X kolu Kantonalne lige ZDK odigran je gradski derbi između Rudara i Zenice. Na kraju utakmice,više razloga za slavlje imali su nogometaši Rudara. Zenički "Romantičari" u ovaj susret,ušli su u sljedečem sastavu:Adi Terzo,Alen škoro,Adnan Čelebić,Ermin Oruć,Adnan Fazlić,Anel Ščetić,Dženan Krajišnik (C), Adnan Šarić,Nermin Delić,Elman Muratović i Amar Delić.Trener:Jusuf Fazlić. Na klupi za rezervne igrače,ostali su:Dženis Huseinspahic,Elvin Huseni,Kenan Hafizović,Vernes Avdić,Ivan Milanović,Benjamin Mujkanović i Bernad Imamović.


Početak utakmice donio je početno ispitivanje i sa jedne i sa druge strane.U nastavku utakmice nešto ozbiljnije prijeti Rudar,ali nije bilo promjene rezultata.Prvu najozbiljniju priliku na utakmici imali su igrači OFK Zenica,i to iz slobodnog udarca sa nekih 20-tak metara,kada mladi Terzo fantastičnom paradom vadi loptu ispod same prečke.Nakon toga slijedi kazna na drugoj strani.Pogodak za vodstvo domaćih postiže Elman Muratović nakon gužve u kaznenom prostoru.Sa ovim minimalnim vodstvom ekipe Rudara, otišlo se i na odmor. Početkom drugog dijela,trener Fazlić pravi i prvu izmjenu.Umjesto Nermina Delića,priliku je dobio Dženis Huseinspahić.

Nastavak utakmice pripada igračima Rudara,dok su gosti pokušavali večinom dugim loptama da naprave nešto više pred golom Terze.Nakon jednog oštrijeg starta gostujučeg igrača nad Alenom Škorom,trener pravi i svoju drugu izmjenu,te umjesto Škore priliku dobija Kenan Hafizović.U nastavku, nastavlja se opsada gola gostiju,te nakon jedne lijepe solo akcije Huseinspahića njegov šut završava malo pored gola.Nedugo zatim,Fazlić pravi i svoju treću izmjenu,a ovaj put igru je napustio Adnan Šarić,a priliku je dobio Elvin Huseni.Ovaj mu se samo nekoliko minuta kasnije odužuje pogotkom.Imao je isti igrač priliku nakon jedne fantastične duge lopte Huseinspahića da postigne i svoj drugi gol,ali ovog puta gostujuči igrači uspijevaju izblokirati njegov udarac. 

Do kraja susreta,rezultat se nije mijenjao,te je ostalo 2:0.Također,treba pohvaliti i zadnju liniju domačih,koji su odigrali i ovog puta bez greške,kao i ostatak ekipe.U narednom kolu a ujedno i posljednjem za ovaj prvi dio sezone,zenički "Romantičari" će put Tešanjke,gdje će odmjeriti snage sa domačom ekipom Pobjede.Zaželimo puno sreće igračima kao i stručnom štabu u narednom kolu,te se nadamo da će nas ponovo obradovati sa još jednom pobjedom.

D. L. - FK Rudar za Zenicablog

Čitano 3172 puta