26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 31 Oktobar 2011 00:01

2. Turnir prijateljstva Zenica Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Zenicablog vam donosi jedinstveni i kompletan izvještaj sa međunarodnog rukometnog juniorskog turnira, koji je protekla dva dana održan u Zenici. Da bi vidjeli galeriju fotosa kliknite desno na foto ili brojeve ispod njega.

 Izvještaj izvorno na web sajtu Škole rukometa Čelik junior,

http://celikjunior.org/index.php/component/content/article/35-elik-junior/83-2-meunarodni-turnir-prijateljstva-.html

 

Subota 29.10.2011.

Prvi dan 2. međunarodnog turnira PRIJATELJSTVA Zenica 2011

Svi ljubitelji rukometa mogli su uživati u utakmicama kroz koje su sve ekipe učesnice pokazale svoju ljubav prema ovom sportu.

Naši prijatelji iz Hrvatske, rukometni klub Osijek je u svojoj prvoj utakmici na turniru ostvario i prvu pobjedu. Škola rukometa Čelik Junior je pobijedila sa svim selekcijama i time osigurala sebi utakmicu za prvo mjesto i sigurno osvojeno drugo mjesto. Nakon takmičarskih utakmica prije samog otvorenja i predstavljanja ekipa odigrana je i revijalna utakmica između najmlađih. Svoje dosadašnje znanje i iskustva te želju za napredak su pokazala 2000. godišta i mlađi. Sastali su se škola rukometa Čelik Junior i rukometni klub Žepče. Rezultat je bio nerješen, ali i najmanje važan. Nakon predstavljanja ekipa i revijalne utakmice vratili smo se i takmičarskom dijelu. Sljedeču utakmicu su igrale ekipe iz Bugojna, rukometni klub Iskra i Goražda, rukometni klub Goražde. Nakon napetih 50 minuta igre pobjedu je odnijela ekipa iz Goražda. I zadnja utakmica je odigrana između domaćina, škole rukometa Čelik Junior i ekipe iz Sarajeva RK Bosna BH gas, gdje je pobjedu odnijela ekipa Čelik Juniora. U 18:30 je završen prvi dan drugog međunarodnog turnira.

Nedjelja 30.10.2011.

Drugi dan 2. međunarodnog turnira PRIJATELJSTVA Zenica 2011

Nedjelja je bila zadnji dan turnira, a ujedno i potraga, kako za najboljim ekipama, tako i strijelcima, igračima te golmanima.

Prva utakmica je odigrana u 8:30 između ekipe RK Bosna Prevent Visoko i RK Goražde. Ove dvije ekipe su igrale prvo poluvrijeme podjednako dobro smjenjujući se u vodstvu, minimalnom razlikom, međutim u drugom poluvremenu ekipa iz Visokog je iskoristila priliku da svaki pogrešan korak ili u odbrani ili u napadu kazni golom ekipu Goražda te odnijela pobjedu. Sljedeća utakmica je igrana između ekipa RK Osijek i RK Žepče gdje se ekipa iz Osijeka pokazala jačom u napadu i odbrani i bržom u postizanju golova te savladala ekipu Žepča sa 20 golova razlike (36:16). U ekipi RK Osijek posebno su se istakli golmani Filip i Marko, te desno krilo Fišer i bek Marković, iako je bilo jako teško izdvojiti pojednice u jako dobroj ekipi iz Osijeka. Ovom pobjedom se Osijek uključio u borabu za prvo mjesto. Nakon 1998 godišta na red su došli i oni malo stariji 1996. Igrana je utakmica za 3. i 4. mjesto. Ekipa iz Goražda je savladala ekipu iz Sarajeva i tako zauzela 3. mjesto. U završnoj utakmici za 1996. godišta igralo se za 1. i 2. mjesto između ekipe škola rukometa Čelik Junior i ekipe iz Visokog, Bosna Prevent. Ova utakmica je najsličnija onoj gdje su igrali Goražde i ova ista ekipa iz Visokog. Prvo poluvrijeme jednako dobre obje ekipe, ali je kasnije Bosna Prevent iz Visokog uspijela da savlada dosta jaku ekipu Čelik Juniora i tako zauzela 1. mjesto. Najbolji igrači utakmice u ekipi Čelik Juniora su bili Kenan Muslić, Toni Škember i Omer Čolaković, a posebno se istakao i golman mirza Mulić koji je ujedno proglašen i najboljim golmanom turnira. Prije utakmice za prvo mjesto za 1998 godišta, odigrana je revijalna utakmica između najmlađih. U ovoj utakmici snage su odmjerile eikpe škola rukometa Čelik Junior i škola rukometa Bosna Prevent Visoko. Igralo se 2 puta po 10 minuta i nakon zadnjeg zvižduka sudije rezultat je bio 9:4 u korist Čelik Juniora.

I zadnja takmičarska utakmica ovog turnira je bila između ekipe iz Osijeka i domaćina Čelik Junior koji su se borili za prvo mjesto. Nakon 40 minuta igre kao bolji su se pokazali dečki iz ekipe RK Osijek i zasluženo osvojili prvo mjesto i prvi zlatni pehar u svojoj kolekciji. Usljedila je podjela pehara za prvoplasirane ekipe te pehara za najbolje pojedince. Turnir je zatvoren utakmicom između ekipe škola rukometa Čelik Junior i RK Žepče (1994. godišta i mlađi).

Stigle su i pohvale roditelja za organizaciju turnira iz Hrvatske:

K.Reba: " Vi ste najbolji domaćini, svi su Vas hvalili i djeca i roditelji. Super ste sve organizirali. Svaka čast na svemu i vidimo se u Osijeku."

K. Fišer: "Bilo nam je drago što su naši dečki učestvovali na Vašem turniru i što ste svi bili tako dobri domaćini, sve je bilo za 5. Bio je to najbolji događaj do sada, ali se nadamo da je to samo početak njihovim uspijesima ida će biti još puno osmijeha na njivoim licima."

I na kraju konačan poredak.

1998 godišta i mlađi:

4. RK BOSNA PREVENT
3.RK GORAŽDE
2.ŠKOLA RUKOMETA ČELIK JUNIOR
1.RK OSIJEK 

1996 godišta i mlađi:

4. RK BOSNA BH GAS
3. RK GORAŽDE
2. ŠKOLA RUKOMETA ČELIK JUNIOR
1. RK BOSNA PREVENT

Hvala svim ekipama na učešću i vidimo se sljedeće godine!

Čitano 3623 puta Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 31 Oktobar 2011 00:14