29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 24 Septembar 2014 00:12

Važno:Za članove biračkih odbora

Obavještenje OIK-  Održavanje obuke za članove biračkih odbora (i za političke subjekte iz izborne jedinice Zenica) - Obavještavaju se članovi i članice biračkih odbora koje je imenovala Općinska izborna komisija da je u toku obuka za rad u ovim tijelima. Obuku provode članovi Općinske izborne komisije u prostorijama sale Vijeća Općine Zenica.

Članovi i članice biračkih odbora se pozivaju i obavještavaju lično putem telefona, a prema rasporedu obuke. 

 

U prilogu stavljamo Odluku OIK o rasporedu obuke i Raspored, te molimo imenovane članove i članice da se i prije obuke pripreme, s obzirom da će se  poslije same obuke izvršiti testiranje.

 

NAPOMENA I: 

1.  Sastav biračkih odbora - Rješenje o imenovanju nalazi se na web stranici www.zenica.ba. 

2.  Priručnik u e-formi nalazi se na web stranici izbori.ba, pod rubrikom "Aktuelno", "Edukacije 2014"

 

NAPOMENA II:

 

Mole se politički stranke, koalicije i nezavisni kandidati i kandidatkinje da obavijeste članove i članice BO koje su predložili da budu dostupni i da se odazovu obuci.Također  se mole članovi  i članice BO da na obuku ponesu brojeve računa i banaka kod kojih su računi otvoreni.Oni koji nemaju račune potrebno je da otvore iste i dostave OIK-u.

(Instrukcija CIK-a od 22.09. 2014. godine)

 

OPĆINSKA IZBORNA KOMISIJA


Na osnovu člana 2. tačka 7. Uputstva o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opće izbore u Bosni i Hercegovini koji će se održati u nedjelju 12.oktobra 2014.godine broj: 06-1-02-2-495-1/14 od 15.05.2014.godine Općinska izborna komisija Zenica, utvrdila je slijedeću O D L U K U  o utvrđivanju Rasporeda obuke članova biračkih odbora

I

Obuka članova biračkih odbora imenovanih Rješenjem Komisije sprovest će se u periodu od 22.septembra 2014.godine do 5.oktobra 2014.godine, prema Rasporedu koji je sastavni dio ove Odluke. 

II

Za organizovanje i provođenje obuka članova biračkih odbora zadužuju se članovi Općinske izborne komisije prema Rasporedu iz tačke I ove Odluke. 

III

Administrativno-stručne i pomoćne poslove za potrebe Komisije obezbjedit će Stručna služba Vijeća i Načelnika. 

IV

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja. 

Broj:__________/14                                                         Predsjednik OIK,

Zenica, 16.septembar 2014.godine                         mr.Selver Keleštura, dipl.prav.

ScreenShot002545454