26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 26 Septembar 2014 02:36

HDZ skup u Zenici

Predsjednik HDZ-a BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH Dragan Čović kazao je na predizbornom skupu u Zenici kako županije nakon predstojećih izbora neće biti ugašene. 

"HDZ i stranke okupljene u Hrvatski narodni sabor BiH svojom ustrajnošću šalju poruku da ne žele zatirati BiH, nego aktivnim radom graditi modernu BiH, BiH kao zajednicu tri jednakopravna naroda. Odlučili smo se boriti za bolju BiH koja će normalno funkcionirati. Sigurni budite neće se ugasiti županije, kako neki već najavljuju", kazao je Čović, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

 

Govoreći o aktivnostima na kojima će njegova stranka inzistirati nakon izbora, Čović je najavio novi federalni ustroj BiH koji će garantirati jednakopravnost hrvatskog naroda, kandidatski status BiH za Europsku uniju u sljedeće četiri godine, gospodarski rast i razvoj svih krajeva BiH, razvoj pravne države u punom smislu, odlučnu borbu protiv korupcije i kriminala, socijalnu pravednost te zaštitu dostojanstva i prava branitelja Domovinskog rata. 

 

"Uvjeren sam da je ovo istinski program za državu BiH, koju bi mogli svi prihvatiti kao svoju domovinu i u kojoj bi mogli osigurati sebi egzistenciju, sačuvati osobno dostojanstvo i razvijati svoj identitet. Konačno smo uspjeli ujediniti i razmišljanje hrvatske politike iz Republike Hrvatske, politiku HDZ-a i HNS-a podržavaju sve razine vlasti, a ne samo Hrvati nego i Bruxelles, Berlin, Washington", dodao je Čović. 

 

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Zenica Josip Pojavnik iskazao je zadovoljstvo odazivom i velikim brojem nazočnih na ovom skupu, te naglasio da je Zenica uvijek podržavala HDZ BiH, a tako će biti i ovog puta, navodi se u priopćenju. 

 

Izaslanik HDZ-a RH Ivan Anušić prenio je čestitke i pozdrave predsjednika te stranke Tomislava Karamarka. 

 

"Kada dođete na vlast, gradit ćete bolju budućnost, želim vam mnogo uspjeha u svoje ime i u ime predsjednika HDZ-a RH Tomislava Karamarka", rekao je Anušić. 

 

Ivo Tadić, nositelj liste HDZ-a BiH i koalicije stranaka HNS-a BiH za Skupštinu Zeničko-dobojske županije, kazao je kako je ta koalicija prepoznala probleme Hrvata u toj županiji te da ima odgovore na te probleme. 

 

"Tražit ćemo političku, pravnu i svaku drugu sigurnost, da se ne ponovi platformaška vlada od prošlih izbora. Buduća vlada mora poštivati volju hrvatskog naroda, a upravo HDZ i HNS nude odgovore na sve probleme kroz sedam točaka izbornog programa. Iziđite na izbore i zaokružite ljude koji imaju rješenje, koji imaju odgovor", kazao je Tadić, navodi se u priopćenju.