28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 28 Septembar 2012 00:25

SBB: skup u Janjićima

Savez za bolju budućnost Zenica održao je  predizborni skup u zeničkoj mjesnoj zajednici Janjići. Pred velikim brojem Janjičana govorili su kandidati s liste SBB-a za Vijeće Općine Zenica : Abid Jarić, Besim Beganović, Diana Bešić, Merima Mahir, Kena Pašalić, Adel Sinanović, Edhem Fejzić i kandidat za načelnika Ismet Sarajlić.


- Janjići su mjesto udaljeno osam kilometara od Zenice, a kao da živimo stotinama kilometra od grada. O nama su uvijek odlučivali drugi, pa tako nemamo riješeno pitanje vode, kanalizacije. Rade neki plinovod kroz Janjiće , a da nas mještane niko ništa nije pitao. Općinska vlast se hvali da su napravili sve, al kome i od čijij para. Nama se put od snijega zadnjima očisti, autobuski prijevoz je neredovan, pa šta su nam to riješili- kazao je Kenan Pašalić, kandidat SBB-a iz ove mjesne zajednice.


Abid Jarić, između ostalog je kazao da dok se Općina Zenica zadužila 50 miliona KM kako bi napravila Gradsku magistarlu, na javnoj kuhinji u Zenici nalazi 2230 ljudi.
- Vrijeme je za promjene, vrijeme je da se odrede prioriteti u rješavanju problema. Vrijeme je da se građani pitaju i odlučuju šta je bitno, da svaka mjesna zajednica ima i put, i vodu i kanalizaciju. Vrijeme je da zajedno krenemo u bolju buudćnost- kazao je prof Jarić.


Kandidat za načelnika Općine Ismet Sarajlić, osvrnuo se na rad općinske administracije:
-Općina Zenica je u zadnjih osam godina potrošila 200 miliona KM, gradeći gandiozne objekte i time se hvale kao da su to svojim parama napravili.Zadužili su nas da će i naša unučad morati vraćati. Da li se neko zapitao kako ćemo vraćati kredite. Bitno je da se govori da je to uradila jedna politička opcija, mi kažemo dosta je toga. Janjići udaljeni svega osam kilometara od grada, a vi mještani tražite milostinju da vam se riješi kanalizacija, pa to je nezamislivo- kazao je između ostalog Sarajlić.


Uz Zahidu Ćosić, članicu Predsjedništva SBB BIH skup su podržali i Forum maldih i Forum žena .