24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 28 Septembar 2012 02:21

Promocija knjige Džemala Softića

U organizaciji Foruma mladih SBB Zenica  je održana promocija knjige Džemala Softića “Ako ste bistri, nemojte mutiti vodu“. Riječ je o knjizi aforizama i epigrama, sastavljenoj od nekoliko cjelina, odnosno aforizama i epigrama, od „klasičnih“ do političkih i onih o moralu, o zdravlju , ali i estradnih.


U ime domaćina dobrodošlicu autoru i prisutnim zaželio je Adel Sinanović, predsjednik Foruma Mladih SBB Zenica. Više o autoru, nego o knjizi govorili su Zahida Ćosić, članica Predsjedništva SBB BiH, koja a Softića poznaje i kao   aktivnog člana Saveza za bolju budućnost i člana Glavnog odbora SBB-a. O poznanstvu s autorom govorio je novinar Edvin Hodžić, ističući je Džemal Softić humorista i uvijek rado viđen gost u svakom društvu.


Voditeljica promocije bila je Sedžida Beganović-Isaković, koja je između ostalog predstavila autorovu biografiju, te pojasnila definiciju aforizma: 
-Aforizam je kratak oblik jednostavne i duhovito izrečene tvrdnje ili sažete misli, sa svojstvima paradoksa- kazala je voditeljica.  Autor Džemal Softić, podijelio je s prisutnim desetine aforizama i epigrama, a najviše simpatija pobrali su upravo politički aforizmi. Džemal Softić, osim ove objavio je knjige „ Džekizmi“, „Trn u rahatlokumu“, „Iskren smijeh nije grijeh“ i „Veseli ljudi bolje vide“.


Press OO SBB BIH Zenica