28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 23 Avgust 2011 17:47

Šabić: Odlazim čista obraza Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

nerminshabicŽelja velikog broja navijača Čelika danas se ispunila. Naime, nekadašnji sjajni fudbaler ovog kluba, Nermin Šabić podnio je ostavku, a veliki broj navijača crveno - crnih upravo je njega vidio kao glavnog kočničara za bolje sutra Čelika.

Da li su bili u pravu pokazat će vrijeme, a u razgovoru za SportSport.ba sada već bivši direktor Čelika govori o razlozima zbog kojih je odstupio. "Podnio sam ostavku, koja je i usvojena. Odlazim čista obraza, svakom mogu u oči pogledati. Klub ne duguje igračima niti marku, koliko toliko je stabilizovana finansijska situacija i to je moj veliki uspjeh", rekao je Šabić za SportSport.ba.

 

"Pojedinci mene vide kao glavnog krivca za situaciju u kojoj se nalazi Čelik, da li su u pravu pokazat će vrijeme. Ja tvrdim da nisu, ovo je moj klub i uvijek će biti. Iza mene je sjajna igračka karijera, imam ime koje sam sam stvorio i neću dozvoliti da se bilo ko igra sa mnom. Ponavljam, žao mi je i nesretan sam zbog ove situacije, ali najmanje sam ja zbog toga kriv. Čeliku želim sve najbolje i nadam se da ćemo se usijeti izvući iz ove situacije", dodao je Šabić.

U proteklih nekoliko dana Šabić je boravio u Jablanici na školvanju za trenere.

"Bilo je informacija koje su govorile da sam na godišnjem i to me strašno pogodilo. Istina je da sam bio u Jablanici, u Centru za edukaciju trenera. Ostao mi je još jedan ispit za dobijanje A licence, a onda ću se školovati i za Profi licencu. Moje mjesto je tamo gdje sam bio 20 godina, na terenu i pored njega. Možda se nekad i vratim u Čelik, ali samo na mjesto trenera", zaključio je Šabić.

SPORTSPORT.ba

Čitano 3919 puta