29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 23 Novembar 2014 13:56

Pripreme za gostovanje u Areni

Sinoć je dvorana Mejdan u Tuzli ugostila Ruski Carski baletni ansambl, koji je izveo predstavu Labuđe jezero, a predstavnici zeničke Arene su prisustvovali kompletnoj proceduri postavljanja zahtjevne bine na kojoj se 7. decembra ova, najbolja svjetska, baletna skupina treba predstaviti i zeničkoj publici. 

 

Upravo zahvaljujući ovoj posjeti uočeni su različiti problemi kojima zastarjela tuzlanska dvorana nije mogla odgovoriti. Grad Tuzla, nažalost, nije imala modernu infrastrukturu koja publici može obezbijediti stopostotni spektakl, tako da su, uz dosta smanjen kapacitet gledalaca, isti prisustvovali predstavi koja je zbog ograničenih mogućnosti pružila oko 70% scenskog baletnog doživljaja.

 

Nakon svih primjećenih organizacionih nedostataka i tehničkih problema, nastalih isključivo zbog zastarjele tuzlanske dvorane, koje su predstavnici Arene Zenica zabilježili sa sigurnošću su nam obećali da će zenička publika uživati uz vrhunski baletni spektakl koji će izvesti članovi Carskog ansambla bez ograničenja u organizaciji tehničkih i scenskih potreba.

 

KLIKNI OVDJE da vidiš FOTO GALERIJU

 

Tekst i foto: Kerim S.