28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 01 Septembar 2014 18:57

Poznata imena stradalih na M17

U stravičnom sudaru kamiona sa prikolicom, kombija i putničkog vozila, koji se dogodio oko 17.50 na magistralnom putu M17 kod Zenice, jedna osoba je smrtno stradala, a šest osoba je povrijeđeno. 

 

Ekipa Hitne pomoći pružila prvu pomoć i prebacila troje povrijeđenih u zeničku Kantonalnu bolnicu. 

 

Sudarili su se teretno vozilo sa prikolicom "labudicom" koje je na sebi vozilo tešku građevinsku mašinu, kombi i vozilo "ford". Prema prvim nezvaničnim informacijama, poginuo je vozač kombija (K49-E-638), dok je njegov suvozač teško povrijeđen i od siline udara je ispao iz vozila. Povrede su zadobili i muškarac i žena iz "Forda", te vozač kamiona, pripadnik Oružanih snaga BIH.  Na lice mjesta je stigla ekipa MUP-a ZDK i Tužilaštva i započeo je uviđaj oko 18,30 sati.


Prema prvim informacijama, poginuo je vozač kombija Samir (Zijada) Islamović iz Zavidovića, a teško je povrijeđen njegov suvozač Almir (Arifa) Osmić. Teške povrede su zadobili i pripadnici Oružanih snaga BiH koji su se nalazili u kamionu (OS 000049E) Zoran Matijašević i Josip Petrušić, kao i vozač Sulejman Begić i saputnici Aida i Haris Mujagić iz „Forda“ (T69E929).   

 

udesbrce003