28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 23 Avgust 2013 23:31

Novi detalji u vezi pucnjave

Kako saznajemo sa lica mjesta, zenička policija je pronašla odbačeni pištolj u koritu Bosne između Olimpa i  RMK Prometa, te su pozvani vatrogasci (oko 23,30) da pomognu da se izvuče odbačeni pištolj, kojim je navodno pucano večeras u Staroj čaršiji.

 

Podsjećamo, oko 22 sata se dogodila nova pucnjava u centru Zenice, ovaj put srećom bez stradalih. PRVA INFORMACIJA OVDJE. Policija dovodi u vezu sa pucnjavom vozača i putnike iz Golfa V koji je viđen kako bježi sa mjesta pucnjave prema Bulevaru, a nakon što je došao blizu Hotela Dubrovnik i Metalurg City centra okreće se i vraća ka centru, gdje je i zaustavljen. 

 

Tokom večeri u policiju je privedeno nekoliko mlađih muškaraca, zbog sumnje da su očevici ili akteri pucnjave, ali za sada nema više informacija da se neko sumnjiči i kao pucač. Pronađeno je i nekoliko čahura na mjestu pucnjave, a u toku su uviđaji na više lokacija u centru Zenice. Još jednom nam je potvrđeno da se medicinskim ustanovama u Zenici nije javio niko, a nema ni tragova krvi, pa će se ova pucnjava u policijskim analizama voditi samo kao "izazivanje opće opasnosti". 

 

pucnjava105555