28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 29 Mart 2013 16:07

Otkriveni pucači kod Lađane

 SAOPĆENJE ZA JAVNOST Dana 21.03.2013. godine, u 12,50 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar je putem telefona obaviještena da je u ulici Londža, općina Zenica, došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedno lice povrijeđeno.

 

(Zenicablog je ovu vijest objavio 21.03. odmah po dešavanju - vidi ovdje)

 

Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta izašli su službenici Odsjeka kriminalističke policije i Policijske stanice Centar, Policijska uprava I, koji su potvrdili tačnost navedene prijave, prikupili prva obavještenja o eventualnim izvršiocima krivičnog djela, te obezbijedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe. O navedenom događaju obaviješten je i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Izvršenim uviđajem utvrđeno je, da su se četiri nepoznata muška lica dovezla putničkim motornim vozilom marke "Audi", crne boje, nepoznatih registarskih oznaka, u navedenu ulicu, gdje su izašla iz vozila, nakon čega ista dolaze u verbalni sukob sa licem Č.S. iz Zenice. Nakon verbalnog sukoba, jedno od lica ispaljuje tri hica iz vatrenog oružja-pištolja u pravcu lica Č.S., kojom prilikom jedno zrno od ispaljenog metka pogađa istog u predjelu desne noge. Nakon toga lica se udaljavaju vozilom sa lica mjesta, te odlaze u nepoznatom pravcu, a lice Č.S. je prevezeno na Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica, gdje su mu od strane dežurnog ljekara konstatovane lake tjelesne ozljede.

 

Preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje u cilju otkrivanja, pronalaska i hvatanja izvršilaca navedenog krivičnog djela, službenici Odsjeka kriminalističke policije PU I su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela mogu dovesti lica: V.S., rođen 1981. godine, F.E., rođen 1986. godine, K.B., rođen 1993. godine, i L.S., rođen 1987. godine, sva lica iz Zenice.

 

Dana 27.03.2013. godine, službenici Odsjeka kriminalističke policije PU I, lišili su slobode navedena lica, te im je tom prilikom određena mjera zadržavanja. U službenim prostorijama PU I lica su ispitana u svojstvu osumnjičenih na okolnosti krivičnih djela koja im se stavljaju na teret, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada, kojom prilikom je utvrđeno da je vatreno oružje upotrijebio V.S. koji je naknadno i predao službenicima policije sporno vatreno oružje. Nakon zavedene kriminalističke obrade, prikupljenih dokaza i obavještenja, protiv navedenih lica će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo "Izazivanje opće opasnosti" iz člana 323. stav 1. KZ FBiH, te krivično djelo "Lahka tjelesna ozljeda" iz člana 173. stav 1. KZ FBiH.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA


SAZNAJEMO DA SU AKTERI PUCNJAVE

 

Veselinović Saša

Fetić Edvin

Krehić Benjamin

Lalić Sandro

 
 

Povezani članci (by tag)