29 Maj 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 29 Mart 2013 13:23

Policija: Akcija za vikend

Obavještavamo javnost da će policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u vremenskom periodu od 29.03.2013. godine (petak), od 15.00 sati, do 01.04.2013. godine (ponedjeljak), do 23.00 sati, na svim putevima na području našeg kantona, realizirati akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu vozila sa inostranim registarskim tablicama.

 

U cilju kvalitetnijeg dokumentovanja ovih prekršaja i načina sankcionisanja vozača motornih vozila sa stranim registarskim oznakama, u Upravi policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona je sačinjena interna baza sa podacima o vozilima koja su registrovana kao počinioci prekršaja na stacionarnim radarima instaliranim na magistralnom putu M-17, u Zenici, Žepču, Maglaju i Tešnju, i ova baza podataka se svakodnevno ažurira. Prilikom zaustavljanja i kontrolisanja vozila sa stranim registarskim tablicama, sve policijske stanice na području iz nadležnosti ovog ministarstva koriste podatke iz navedene baze, provjeravaju iste, te po izvršenoj provjeri u bazi, ukoliko ista bude pozitivna, vozača sankcionišu.

 

 

Napominjemo da navedeni stacionarni radari evidentiraju daleko veći broj prekršaja koje su počinili vozači koji su upravljali vozilima sa stranim registarskim tablicama u odnosu na broj prekršaja koje su počinili vozači sa bh. registarskim tablicama, tako da će se sa poduzimanjem navedenih aktivnosti nastaviti i u narednom periodu.

 

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poziva sve vozače da se pridržavaju zakonskih propisa u saobraćaju, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA