19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 29 Mart 2014 01:15

Danas Čelik-Vitez u 15.30

Press u NK Čelik pred utakmicu sa Vitezom. NK ČELIK – NK VITEZ (15:30h). U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje", je održana konferencija za medije. Povod za press je današnja prvenstvena utakmica 24. kola nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi NK "Vitez" iz Viteza u komšijskom derbiju.

Utakmica će se igrati na stadionu "Bilino polje" Zenica, u subotu 29.marta 2014.godine, u 15,30 sati.

 

Prisutnim novinarima obratili su se: Nizah Hukić, šef stručnog štaba Čelika i Semir Bajraktarević, prvotimac NK Čelik. Na početku pressa ŠSŠ Nizah Hukić se osvrnuo na Kup utakmice sa Veležom i plasman Čelika u polufinale Kupa BiH. Podsjetio je prisutne da je predviđao teške utakmice sa Veležom, koji je, kako kaže, jaka i ponajbolja ekipa u ligi. Istakao je da su mnogi bili skeptici nakon rezultata 0:0 u prvoj utakmici u Zenici sa Veležom. Pohvalio je svoje igrače i njihovu borbenost na revanš utakmici u Vrapčićima i neriješen rezultat od 1:1, koji je nogometaše Čelika zasluženo odveo u polufinale Kup-a BiH.

 

Nakon toga Hukić je govorio o subotnjoj utakmici sa Vitezom:

''Vitez je, sigurno, osvježenje Premijer lige, ekipa koja je mnogo napravila. To je ekipa koja je ušla u viši rang i zadržala status ozbiljnog premijerligaša. Očekuje nas teška utakmica, jer u ekipi Viteza igra mnogo naših bivših igrača, koji su ponikli u Čeliku i pokušat će se dokazati zeničkoj publici, ali se nadamo da će naši igrači zabilježiti pobjedu''- optimističan je Hukić.

 

Zbog ubrzanog tempa igranja utakmica, subota-srijeda, trener Hukić razmišlja i o nekim promjenama u sastavu, jer već u srijedu 02.aprila u Zenici se igra prva polufinalna utakmica Kupa protiv Širokog Brijega. Najavljuje mnoge rotacije u ekipi. Na pitanje novinara o statusu Kamerunca, Nglame Clovisa, Hukić odgovara da on ima pravo nastupa i da će do kraja sezone dobiti šansu da zaigra. Jedan od razloga njegovog statusa je i "kasno priključenje ekipi (dva dana pred proljetnu sezonu) i čim bude spreman, dobit će priliku"- kazao je Nizah Hukić.

 

Prisutnima se obratio i strijelac izjednačujućeg pogotka protiv Veleža, Semir Bajraktarević, koji je crveno-crne odveo u polufinale. Bajraktarević je izjavio:

''Što se tiče utakmice protiv Veleža bili smo svjesni da nas čekaju teške utakmice, a moj pogodak je plod borbe i želje svih igrača da prođemo dalje i da se plasiramo u polufinale Kupa. Mogao je bilo ko zabiti go i to bi bio taj pogodak za plasman u polufinale''. U vezi subotnje utakmice sa Vitezom, Bajraktarević dodaje: 

''Igrači su istrošeni, ima rovitih, ima gripoznih igrača, ali to ne treba da bude alibi. Kao što je šef najavio biće mnogo rotacija, jer nas u srijedu čeka utakmica protiv Širokog Brijega. Naš cilj je prolazak u finale Kupa Bosne i Hercegovine''- zaključio je Bajraktarević.

 

Pozivamo sve ljubitelje nogometa da dođu u subotu u 15,30 sati na stadion "Bilino polje" i da podrže nogometaše NK "Čelik" u ovoj važnoj utakmici 24. kola, sezone 2013/2014.

 

E. Imamović za Zenicablog