29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/zeblog/www/arhiva.zenicablog.com/images/zesc
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/zesc
subota, 20 Avgust 2011 18:44

Galerija: Zeničko srce 2011 Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

zesc1Na zeničkim bazenima danas je održan Festival sportova na vodi "Čelikovo srce", u okviru kojeg je održan prvi bh. vaterpolo turnir, takmičenje u skokovima u vodu i utrke u plivanju, stilom delfin. Organizatori manifestacije, Gradski klub vodenih sportova “Čelik” i Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, privukli su brojne ljubitelje vodenih sportova i klubove iz više bh. gradova.

U skokovima su učestvovali i neki od najboljih bh. skakača u vodu, uključujući i ovogodišnjeg prvaka mostarskih skokova Lonrenza Listu.         On je osvojio isti broj bodova, kao i Zeničanin Sanel Selman, koji je danas u Zenici proglašen najboljim skakačem.

U plivanju su se takmičili timovi iz Banjaluke, Laktaša i Zenice, a među pet vaterpolo klubova iz Banjaluke, Sarajeva, Neuma i Zenice, pobjednik u najzanimljivijem susretu turnira, u utakmici odigranoj protiv ekipe Banjaluke, bio je neumski 'Jadran' (16:8).

Cilj ove zanimljive ljetne priredbe, koja je na zeničkim bazenima okupila veliki broj gledalaca, je promocija sportova na vodi i popularizacija sportskih kapaciteta ljetnih bazena u zeničkom naselju Crkvice.

{gallery}zesc{/gallery}

Čitano 4483 puta Zadnji put promjenjen subota, 20 Avgust 2011 20:49