28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 12 Mart 2012 03:17

Treće kolo Bowling lige Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

ZENIKOM SLAVIO U VELIKOM DERBIJU BOWLING LIGE BIH - Čelik bolji od Dalcoma u tijesnoj završnici - Prva liga pokazuje i dokazuje sve svoje kvalitete već u trećem kolu. Za sada jedine dvije neporažene ekipe Čelika i Zenikoma nastavljaju sa briljantnim igrama. Zenikom je igrao veliki derbi sa starim znancima, ekipom Club 072, dok je Dalcom ugostio preporođenu ekipu Čelika.

 

Zenikom i Club 072 su krenuli od samog početka neizvjesno, te prvi set završava nerješeno 4:4, a Zenikom je imao blagu prednost od 7 čunjeva. U drugom setu, jedina svijetla tačka ekipe Club 072 bio je Sanjin Bajramović sa rezultatom 232, dok su njegovi saigrači rezultatski podbacili, što su najbolje iskoristili igrači Zenikoma, te stvaraju više nego solidnu zalihu od čak 144 čunja prednosti i dobijaju set rezultatom 8:4. I treći set završava nerješeno 4:4, a Zenikom na konto čunj razlike dodaje još 20 čunjeva, te se u četvrti set ulazi ukupnim rezultatom 4:2 i 164 čunja u korist domaćina. Ekipa Club 072 dobija četvrti set rezultatom 7:8, ali ipak nedovoljno za potpuni preokret, zato što je ekipa Zenikoma nošena igrama rezerviste Dine Mujanovića te perjanice Sanele Hasagić uspjela održati čunj razliku do samog kraja i tako ubilježiti treću uzastopnu pobjedu u 1. ligi uz stopostotan učinak. Strategija kapitena Zenikoma pokazala se efikasnom što je ukazao povjerenje rezervisti Dini Mujanoviću, koji mu je uzvratio na najbolji način bacivši tako prosjek od 197 oborenih čunjeva iz 4 partije. Ekipa Cluba 072 sa punim pravom može reći da su u zadnjem setu dali sve od sebe jer su Senad Džanić i Sanjin Bajramović bacili odlične rezultate (po 255), ali ipak nije bilo dovoljno, te im preostaje grčevita borba za priključenje vodećim ekipama jer im je ovo treći poraz u isto toliko mečeva.

Čelik i Dalcom odigrali su jedan u potpunosti neizvjestan meč, a do samog kraja se nije znalo ko će odnijeti pobjedu. Prvi set završava nerješeno 4:4, a ekipa Dalcoma ostvaruje prednost od 26 čunjeva. Drugi set pripada ekipi Dalcom rezultatom 5:4, a ponajviše zahvaljujući visokom rezultatu Emira Dorića (212), a imali su i ukupnu prednost od 46 čunjeva. U trećem setu, ekipa Čelika vraća ovaj susret u rezultatsku neizvjesnost, te ga dobija rezultatom 4:5, zahvaljujući igri Slavke Tkačeka (203), ali se zato Davud Berbić katastrofalnim rezultatom (108) pobrinuo da prednost Dalcoma u čunjevima poraste na 105. Četvrti set je po svemu mirisao na to da konačan ishod susreta bude podjela bodova, jer je igračima Dalcoma bio potreban nerješen ishod seta uz to da ne izgube više od 105 čunjeva razlike, ali igrači Čelika nisu mislili tako. Odlične rezultate ostvaruju Suad Vugdalić (210), Drago Pribić (206), a Davud Berbić je donekle popravio užasan rezultat iz prethodnog seta, te bacio rezultat od 199. Sva neizvjesnost na kraju je bila u rukama Slavke Tkačeka, koji je imao jedan čunj za oboriti za pobjedu svoje ekipe, u protivnom meč bi završio nerješenim ishodom. Ipak iskusni igrač Čelika to obara i ostvaruje dodatnih 8 čunjeva za svoju ekipu i tako im donosi 3. pobjedu u nizu u isto toliko kola, te prvo mjesto na tabeli. Čelik je na kraju slavio rezultatom 7:3

Hambone je u jednom opuštenom meču slavio protiv indisponirane ekipe Ultre, rezultatom 7:3, te su tako upisali i prvu pobjedu na svoj konto, dok je ekipa Ultre još uvijek bez pobjede. Važno je napomenuti i to da je ovo bila i treća uzastopna pobjeda Hambone-a nad ekipom Ultre u dosadašnjim susretima. Ekipa Waltera je produbila svoju krizu, izgubivši od solidne ekipe Strike-a rezultatom 2:8, a ekipa Strike-a polako hvata zalet i priključak za vodećim ekipama.

Nakon 3. kola Bowling lige BiH, na diobi prvog mjesta nalaze se Čelik i Zenikom sa stopostotnim učincima 3 pobjede u isto toliko mečeva, te sa po 6 osvojenih bodova. Treće i četvrto mjesto djele Strike i Dalcom sa po 4 osvojena boda, dok je na petom mjestu ekipa Hambone-a sa 3 osvojena boda. Šesto i sedmo mjesto djele ekipe Ultre i Waltera sa po jednim osvojenim bodom, dok je najneprijatnije iznenađenje prve lige Club 072 još uvijek na dnu sa 0 osvojenih bodova.

Derbi druge lige igrao se između Termike i Inter-Com-a, a pripao je iskusnijoj ekipi Termike rezultatom 6:4. Ekipa Inter-com-a oslabljena neigranjem svog kapitena Alena Teskeredžića ipak nije imala snage oduprijeti se svojim protivnicima koji će uz odličnu ekipu Rivera voditi glavnu riječ u drugoj ligi. Upravo je River odigrao jedan lagani meč protiv ekipe TKM-a, te slavio pobjedu rezultatom 9:1. Minex je slavio protiv vječitog fenjeraša ekipe Zenita, dok je pojačani i podmlađeni Gaudeamus slavio protiv Zenice rezultatom 9:1.

Nakon 3. kola, već se može vidjeti koje ekipe će krojiti ulazak u prvu ligu. Na diobi prvog mjesta nalaze se ekipe Rivera i Termike sa po 6 bodova. Treće i četvrto mjesto dijele Minex i Inter-Com sa po 4 osvojena boda, a peto i šesto Gaudeamus i Zenica sa po 2 osvojena boda. Na samom dnu se nalaze ekipe TKM-a i Zenita koji nemaju nijedan osvojeni bod na svom kontu

Pojedinačni poredak nakon 3. kola ligaškog dijela izgleda ovako :

1. Ramo Omerašević (Zenikom) 183,46
2. Sead Medarić (Termika) 180,35
3. Milan Hreščak (Walter) 179,98
4. Sanjin Bajramović (Club 072) 178,18
5. Elvedin Sinanović (Strike) 178,11
6. Sanela Hasagić (Zenikom) 177,78
...

Rezultati 3. kola Bowling lige BiH:


1. Liga
Ultra - Hambone 3:7

Dalcom - Čelik 3:7

Zenikom - Club 072 6:4

Walter - Strike 2:8

2. Liga

Termika - Inter-Com 6:4

River - TKM 9:1

Zenica - Gaudeamus 1:9

Minex - Zenit 10:0

Dino Mujanović, član OO BLBiH

Čitano 2848 puta