23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 02 Oktobar 2014 20:56

ZDK:Regres 417 KM u tri rate?

Predstavnici Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja (SSSOOiO) i Samostalnog sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, nauke i Zeničko-dobojskog kantona, odazvali su sasatanku sa premijerom Vlade ZDK Munibom Husejnagićem (SDP).

 

-Analizirali smo stepen realizacije potpisanog Sporazuma sa Vladom ZDK iz juna ove godine i zaključili da su tri stavke realizirane, a da četvrta- isplata regresa do 01.10., nije. Zaključeno je da Vlada donese Odluku o isplati regresa u visini od 417 KM, ali nismo mogli prihvatiti ponudu da nam ga isplate na tri rate. Prvu bi ratu isplatili do 10. oktobra, a druge dvije do kraja godine- kaže Selvedin Šatorović, predsjednik SSOOiO ZDK.


On dodaje da je ovo odluka koju su donijeli nakon telefonske sjednice svog Kantonalnog odbora, te su Vladi ZDK-a ostavili rok da ih danas obavijesti o terminu isplate, jer su svi rokovi istekli. Najkasnije do 10. oktobra. Ukoliko ne dobiju obavijest, pristupit će realizaciji najavljenog Štrajka upozorenja u dane 08., 09. i 10.10. 2014 godine! -


http://www.avaz.ba/clanak/138645/nece-isplatu-regresa-u-tri-rate