17 Maj 2022
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 19 Juni 2014 02:16

FZZZ: Poziv za prijavu

Federalni zavod za zapošljavanje (FZZZ) danas je na svojoj internet stranici  ( www.fzzz.ba ) objavio Javni poziv za učešće u Programu javnih radova "Zajedno u obnovi“. 

 

Program se realizuje s ciljem zapošljavanja/radnog angažovanja najmanje 2.000 osoba s evidencije nezaposlenih priotitetno s područja Federacije BiH ugroženih prirodnom nesrećom - poplavama i klizištima na poslovima otklanjanja i ublažavanja štetnih djelovanja i posljedica prirodnih nesreća. Također, cilj je društveno korisnim radom omogućiti privremeni radni angažman nezaposlenih osoba i ublažavanje socijalno-ekonomskih i drugih posljedica prouzrokovanih prirodnom nesrećom, saopćeno je iz FZZZ. 

 

Korisnici Programa su poslodavci registrovani u Federaciji BiH, i to: javna preduzeća, jedinice lokalne samouprave, federalne i kantonalne institucije/ustanove, poslovni subjekti i nevladine organizacije koje sarađuju sa pomenutim institucijama na poslovima otklanjanja i ublažavanja štetnih djelovanja i posljedica prirodnih nesreća. 

 

Elektronska prijava za učešće u Programu dostupna je zainteresiranim poslodavcima na internet stranici Zavoda u meniju Vijesti.