29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 23 Septembar 2011 16:16

Čelik - Zvijezda -subota 18.30 Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

celikzvize1Nakon velike pobjede protiv Kozare u gostima, nogometaši Čelika u znatno boljem raspoloženju dočekuju sutrašnju utakmicu na Bilinom polju protiv gradačačke Zvijezde.

Trener crno-crvenih Elvedin Beganović nada se da će njegovi igrači ozbiljno pristupiti utakmici i pružiti dobru igru, te ubilježiti tri boda koja će ih približiti gornjem dijelu tabele



„U goste nam dolazi vrlo dobra ekipa Zvijezde koja je protiv Želje pokazala svoj kvalitet. Nakon pobjede nad Kozarom nemamo puno izbora nego pokušati potvrditi tri boda i krenuti ka vrhu tabele. Kada je u pitanju igrački kadar, Čović zbog kartona neće igrati, dok Jusića zateže loža, ali postoji mogućnost da sutra bude spreman. Sigurno da neće biti puno izmjena, možda jedna... Tim koji pobijeđuje ne mijenja se“ kazao je Beganović.

Najveće pojačanje Čelika Avdija Vršajević, koji se nakon četiti i po godine vratio na Bilino polje nada se uspješnom debiju u crno-crvenom dresu

„Napokon je riješen problem sa registracijom i spreman sam da ponovo istrčim pred najbolju publiku u državi. Lijepo je ponovo biti član Čelika i mogu kazati da je atmosfera u ekipi na jednom visokom nivou. Trener Beganović mi je nekad bio saigrač, a sada je u ulozi šefa i imamo odličnu saradnju. Nadam se da će moj debi biti uspješan“, istakao je 25-godišnji Vršajević.

Veznjak i ponajbolji igrač u posljednjim utakmicama Dejan Martinović, uvjeren je da će tri boda ostati na Bilinom polju

„Očekujem da pobjedom nastavimo posljednju seriju dobrih rezultata. Forma ekipe je u usponu, igramo ofanzivno i sutra uz pomoć naših navijača pobjeda ne bih trebala doći u pitanje. Nova tri boda će nam puno značiti pred naredne utakmice u prvenstvu i Kupu, gdje imamo velike ambicije“, optimističan je Martinović.

Vjerovatni sastav Čelika: Nurković, Sadiković, Jusić, Isaković, Brković, Horić, Martinović, Vršajević (Tosunović), Purić, Šišić i Hadžić.

 

txt: Dino Kurbegović, SportCentar

foto: J. Hadžić

Čitano 3040 puta Zadnji put promjenjen petak, 23 Septembar 2011 16:21