19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 30 Januar 2012 20:10

Protest zeničkih košarkašica Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

kkzc1Uprava Košarkaškog ženskog kluba Čelik Zenica uputila je primjedbe na dešavanja na i oko susreta odigranog u Celju, proteklog vikenda. Pismo je upućeno na ime direktora Lige Srbobrana Filipovića i komesara Andreja Kobilice.

- Kako je utakmica 14. kola Međunarodne lige odigrana 28. 01. između ekipa KŽK Čelik i Athlete Celje u Celju bila popraćena vrlo nekoreknim odlukama delegiranih sudija, kao i nesportskim ponašanjem i ophođenjem domaćina i predstavnika Kluba imamo potrebu uputiti Vam primjedbu na odigravanje iste. Vrlo nekorektne odluke delegiranih sudija , u toku odigravanja pomenute utakmice, su bile više nego uočljive i transparentne, naime razlika u odnosu ličnih grešaka igrača je u pojedinim trenucima utakmice bila veća od 10 između timova, i u korist domaće ekipe. Pored toga, igrači našeg tima su kažnjavani tehničkim greškama bez valjanog i vidljivog razloga, nakon niza loše donešenih odluka i stvorene netrpeljive atmosfere među timom. Nasuprot tome, situacija u domaćem timu u kojoj u nekom momentu utakmice trener raspolaže za 6 igrača na terenu, ne podliježe sudijskoj sankciji, navodi se u obraćanju. 

 

U zeničkom klubu, inače plasiranom na drugom mjestu Međunarodne lige, ovakav odnos sudija prema ekipama učesnicama, ne samo da predstavlja loš potez prema predstavnicima pojedinih ekipa, učesnica Lige, nego ozbiljno narušava ugled i dignitet ove Lige kao cijenjenog takmičenja visokog ranga. Pomenuta utakmica nažalost nije bila obilježena samo ovim problemom.

- Autobus kojim je naša ekipa doputovala protivniku je u poluvremenu utakmice napadnut, od strane nepoznatih napadača, te nam je pri tom kamenjem razbijeno zadnje staklo. Situacija koja nas je zadesila , zahtjevala je intervenciju policije , te formiranje zapisnika o događaju, međutim odigranoj utakmici, ne samo da nije pristustvovala policijska patrola, nego ni bilo koji drugi subjekt zaštite ( predstavnik zaštitarske agencije), niti služba hitne pomoći. Reakcija domaćina na našu informaciju o oštećenju autobusa bila je odraz neljudskog i nekorektnog ponašanja, jer je predstavnik protivničkog tima , gosp. Uroš rekao da sačekamo s tim, jer počinje drugo poluvrijeme, te da mora komentarisati utakmicu. Tek nakon toga  je tu obavezu delegirao drugom predstavniku, koji je pozvao policiju, i više se nije pojavljivao, ničim ne ukazujući potrebu da pomogne rješavanju problema s kojim smo se susreli, jer nam je predstojao put od osam sati sa razbijenim staklom na autobusu, čime se ozbiljno ugrožava sigurnost ekipe , ne samo zbog stakla kojeg je bilo posvuda, nego i zbog hladnoće . Također smo naišli na negodovanje predstavnika zbog zahtjeva za obrazac koji nam je bio potreban za primjedbu na utakmicu , koji smo trebali proslijediti Ligi. Na koncu, po završetku utakmice , nismo dobili CD- snimak utakmice , namjerno ili slučajno , a ekipu na polasku nisu čak ni pozdravili predstavnici Kluba domaćina, a kamo li još pružili pomoć ili ne banalizujući poželjeli sretan put. Nadamo se da ćete otvoreno prihvatiti upućenu primjedbu, s ciljem postizanja kontinuiteta dobrog i kvalitetnog takmičenja kakvo je u ovoj Ligi, navodi se u regovanju zeničkog kluba koji je potpisao direktor Bahrudin Kokić. 

Čitano 3682 puta