29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 12 Februar 2012 18:49

Čelik neriješeno sa Slovencima Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Nogometaši Čelika danas su odigrali i drugu pripremnu utakmicu na pripremama u Rovinju.Protivnik crno-crvenim je bio sastav Hit Gorice koja zauzima drugo mjesto u najjačoj diviziji Slovenije.

U sjajnoj fudbalskoj predstavi rezultat je na kraju bio 2:2. Poveli su Slovenci na početku utakmice, a do kraja poluvremena Zeničani su imali nekoliko šansi, a najbolje propuštaju Martinović i Čović koji nisu bili precizni tako da je ekipa Gorice na poluvrijeme otišla sa golom prednosti.

U drugom dijelu igre, trener crno-crvenih Elvedin Beganović izvršio je nekoliko izmjena što je urodilo plodom.Mladi Haris Dilaver postiže gol za poravnanje, da bi nekoliko minuta kasnije Slovenci ponovo poveli. Svoj drugi gol na asistenciju Mahmutovića, Dilaver postiže pred kraj utakmice što je bio konačan rezultat.

 

Zeničani su utakmicu započeli u sljedećem sastavu: Hinović, Brković, Damjanović, Čović, Sadiković, Stupar, Martinović,Vršajević,Purić,Kapetan i Smriko. U drugom poluvremenu priliku za igru su dobili Lović, Mahmutović, Dilaver, Horić i Šišić.

Inače zbog povrede prvog golmana Adisa Nurkovića, Čelik je na probu doveo 24 godišnjeg golmana bihačkog Jedinstva Demira Lovića.Odluka o njegovom eventualnom ostanku ili traženju novog rješenja biće poznata u utorak nakon utakmice Čelika sa Istrom u Puli.

Dino Kurbegović/SC Sport.ba

 

 

Zeničani su u finišu utakmice imalii priliku za potpuni preokret, ali je udarac Selmira Mahmutovića odbranio golman HIT Gorice.

Prije dva dana Čelik je pobijedio (1:0) mađarski Szolnok, a sljedeću provjeru bh. premijerligaš ima u utorak kada će u Puli igrati protiv Istre.

Čitano 3453 puta