28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 15 Februar 2012 17:05

Čelik: pao i Žalgiris Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Nogometaši Čelika danas su odigrali i četvrtu pripremnu utakmicu, a protivnik crno-crvenim bila je ekipa Žalgirisa viceprvaka Litvanije.U najjačoj provjeri kada su u pitanju protivnici na pripremama u Rovinju, Čelik je ubilježio i treću pobjedu u četiri dosad odigrane utakmice.

Zeničani su sjajno otvorili utakmicu, te u 10. minuti preko bivšeg bh. reprezentativca Darija Damjanovića poveli sa 1:0. Nakon gola crno-crveni su imali terensku nadmoć i veći posjed lopte što je rezultiralo i drugim golom u mreži Litvanaca, a strijelac za 2:0 je bio brzonogi Vršajević u 37. minuti.Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, iako je Žalgiris imao dvije prilike koje je je sjajno odbranio mladi golman Čelika Salih Hinović.


Početak drugog poluvremena počeo je pritiskom Žalgirisa na polovini crno-crvenih što je urodilo plodom u 53 minuti kada postižu gol i smanjuju rezultatn 2:1. Nakon gola
Zeničani su ponovo krenuli ofanzivno, pa je tako u 57 minuti veliku priliku imao lijevi bočni Elvis Sadiković, ali njegov pokušaj zaustavila je prečka.

U nastavku utakmice bilo je još nekoliko prilika s obe, strane ali golman Čelika Hinović je bio siguran, dok je dva pokušaja danas jednog od najboljih pojedinaca Avdije Vršajevića kranjim naporom ukrotio golman Žalgirisa.Do kraja utakmice priliku za igru je dobilo još nekoliko igrača koji su sačuvali prednost za konačan rezultat 2:1 i treću pobjedu Čelika u okviru priprema za nastavak prvenstva.

Čelik je utakmicu započeo u sastavu: Hinović, Sadiković, Jusić, Čović, Brković, Martinović, Damjanović,KapetanVršajević,Purić i Smriko. U drugom poluvremenu su priliku za igru dobili: Šišić,Horić,Mahmutović,Dilaver,Stupar i Travančić.

Inače ovu pobjedu nogometaši Čelika su posvetili Mugdimu Torlakoviću-Budi dugogodišnjem uposleniku kluba s Bilinog polja koji je jučer preminuo uslijed teške bolesti.

Dino K. - SC Sport

Čitano 3596 puta Zadnji put promjenjen srijeda, 15 Februar 2012 17:07