28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 15 Mart 2012 03:14

Čelična rukavica 2012. Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Međunarodna revija boksa”Čelična rukavica Zenica 2012” - Pripreme za organizaciju Međunarodne revije boksa “Čelična rukavica 2012” koja će se održati u Zenici 24.marta, ulaze u završnu fazu. Poznata je lista učesnika u zvaničnom programu kao i muzičari koji će nastupiti u revijalnom dijelu programa. Uz prisustvo članova predsjedništva boks saveza BiH svoj dolazak su najavili i bivši osvajači ove revije i drugi sportski radnici iz naše zemlje i regiona. Kako bi reviji koja je bila poznata i van granica BiH vratili stari sjaj, u boks klubu Čelik odlučili puno ozbiljnije krenuti u pripremu naredne 40 tradicionalne čelične rukavice. Prije više od mjesec dana formiran je organizacioni odbor revije na Husejinom Smajlovićem, načelnikom općine Zenica i Hajrudinom Skenderom, predsjednikom boks kluba Čelik.

 

“Želja nam je da organizovanjem 40 po redu jubilarne revije, u saradnji sa gradom i općinom Zenica, na poseban način vratimo stari sjaj nekada najpopularnije bokserske manifestacije ne samo u BiH već i u širem regionu .Ovom revijom priključićemo se obilježavanju 20.marta Dana Zenice i želja nam je da u Arenu privućemo što veći broj mladih ljudi”, istakla je na današnjoj press konferenciji Senija Šehanović, konsultant za odnose s javnošću Bokserske revije Čelična rukavica 2012.

Izgradnjom moderne sportske infrastrukture u Zenici su stvoreni uslovi za organizaciji kvalitetnih sportskih manifestacija. Po prvi put boks će uči i u Arenu Zenica. Kako je najavio na današnjoj press konferenciji Hajrudin Skender, predsjednik boks kluba Čelik i podpredsjednik Organizacionog odbora manifestacije, na reviji će se održati ukupno 12 borbi u 6 kategorija. Očekuje se učešće boksera iz 7 zemalja: Njemačke, Albanije,  Kosova, Hrvatske, Slovenije, Srbije i BIH.

Na listi učesnika su između ostalih imena: Katalinić, Planinić, Gaši, Kostić, Stefanovski. Na listi učesnika su i najbolji bh borci: Vidić, Ramljak, Bošnjak, Aljić, Hadžihajdić i drugi.

Boje zeničkog boksa braniće prvotimci Čelika: Penjić, Pašalić, Žuljević i Jovanović. Nagradni fond revije je 7500 KM.Za pobjednika je rezervisana nagrada od 1000 KM. Najborbeniji par će dobiti po 400 KM a najbolji domaći bokser 300 KM. Svoj dolazak u Zenicu najavili su i neki od bivših osvajača Čelične rukavice među kojima su: Dževdet Peci, Marijan Beneš ,Anton Josipović i drugi.

U zabavno- muzičkom dijelu manifestacije nastupiće Armin Muzaferija i Ana Damjanović i plesna skupina Bounce Crew iz Zenice,.

Tradicionalna bokserska revija „Čelična rukavica 2012” održaće se 24.marta u Areni Zenica sa početkom u 19 sati.

Press služba Revije Čelična rukavica 2012

Čitano 3307 puta