28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 29 Februar 2012 02:56

Čelična rukavica 2011.

Posljednje izdanje tradicionalne bokserske revije Čelična rukavica održano je 17.oktobra 2010 u dvorani Bilmišće, na kojoj su nastupili uglavnom bh. borci. Pobjednik 39. izdanja revije bio je Mirza Aljić iz Živinica.  Prošle 2011. zbog nedostatka finansijskih sredstava i prilika u bh. boksu revija nije održana. Kako bi reviji koja je bila poznata i van granica BiH vratili stari sjaj, u boks klubu Čelik odlučili puno ozbiljnije krenuti u pripremu naredne 40. tradicionalne Čelične rukavice.

 

Prije više od mjesec dana formiran je organizacioni odbor revije na Husejinom Smajlovićem, načelnikom općine Zenica i Hajrudinom Skenderom, predsjednikom boks kluba Čelik. “Sa organizacijom revije startali smo prije više od mjesec dana. Želja nam je da organizovanjem 40.  jubilarne revije, u saradnji sa gradom i općinom Zenica, na poseban način vratimo stari sjaj nekada najpopularnije bokserske manifestacije, ne samo u BiH već i u širem regionu.”, istakao je na press konferenciji Hajrudin Skender, predsjednik boks kluba Čelik. Izgradnjom moderne sportske infrastrukture u Zenici su stvoreni uslovi za organizaciju kvalitetnih sportskih manifestacija. Po prvi put boks će uči i u Arenu Zenica. Među prvima u organizaciju se uključila općina Zenica.

„Osim obilježavanja 50 godina postojanja i aktivnog rada boks kluba Čelik,  ovogodišnjom revijom, koja će imati međunarodni karakter, na dostojan način želimo obilježiti i 20. mart, Dan Zenice. Između ostalog želja nam je da Zenica bude grad prepoznatljiv po kvalitetnim sportskim manifestacijama, izjavio je u ime generalnog pokrovitelja revije općine Zenica, Zijad Softić, pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti.
Kako je najavio Nusret Zuko, generalni sekretar kluba , na reviji će se održati ukupno 12 borbi u šest kategorija.

Očekuje se učešće boksera iz Njemačke, Albanije, Kosova, Hrvatske, Slovenije i BIH. Na listi učesnika su između ostalih imena Ulmana, Fatulajeva, Zečirija, Hasanija, Gašija, Katalinića, Planiniča, Vidića i ostalih najkvalitetnijih boksera iz regiona. Domačina će predstavljati četiri najbolja borca: Penjić, Pašalić, Jovanović i Žuljević. Nagradni fond revije je 7.500 KM. Za pbjednika je rezervisana nagrada od 1.000 KM.
Tradicionalna bokserska revija „Čelična rukavica 2012” održaće se 24.marta u Areni Zenica sa početkom u 19 sati.

M.P. za ZB