29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 10 Januar 2012 13:58

Ko su pljačkaši zlatare

Zenička policija je nepun sat nakon pljačke zlatare u Titovoj uhapsila dvojicu pljačkaša, te njihovog pomagača. Razbojništvo u kojem su danas u 10.30 sati dva muškarca, uz prijetnju pištoljem, iz zlatare preko puta gradske tržnice u Zenici otuđili veću količinu zlatnog nakita, najvjerovatnije je time i razriješeno. U oružanoj pljački napadnuta je radnica zlatarnice, a dva razbojnika su u bijegu odbacili dio plijena, koji je pronađen nekoliko stotina metara dalje.

Prvi uhapšeni je Ivan Rozić Iz Zagreba, drugi Danijel Amidžić Iz Mrkonjić Grada, a treći, uhapšen zbog skrivanja jednog bjegunca, Mirsad Smriko iz Zenice.

 

Sva trojica su privedena i biće predata, zajedno sa izvještajem o počinjenim krivičnim djelima, Kantonalnom tužilaštvu u Zenici, najvjerovatnije sutra ujutro.  Amidžić je prilikom bijega od policije koja mu je bila za stopama odbacio torbu sa nakitom, pa se pretpostavlja da je pronađeni nakit sav onaj ukraden iz radnje, ali su provjere u toku.

Zlato ukradeno u zlatarskoj radnji, vlasništvu Jozefine Vidačak iz Zenice već je fotografisano, a MUP ZDK je fotose poslao medijima. U Mercedesu hrvatskih registarskih oznaka KR-801-GR uhapšen je Ivan Rozić iz Zagreba, a u kući, u ulici Kočevska čikma broj 8, uhapšen je Danijel Amidžić čije je prebivalište u Mrkonjić Gradu.
Tokom akcije uhapšen je i Smriko, vlasnik kuće u naselju Kočeva u kojoj se skrivao Danijel Amidžić. Policijski tim je pronašao i jednu torbu sa ukradenim zlatnim nakitom, koju su razbojnici odbacili prilikom bijega. Istražni policijski tim nije mogao potvrditi, jer je istraga još u toku, da li je pronađen sav zlatni nakit koji je ukraden iz Zlatare Vidačak.zlazen1