29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 02 Januar 2015 18:06

Čelik dogovorio sa Jojićem

OKK Čelik dogovorio je danas saradnju sa uspješnim bh. trenerom Mladenom Jojićem (51) koji je prethodnih sezona uspješno radio u Europi i Aziji. Mladen Jojić trenersku karijeru je počeo u Bosni, a posljednji angažman imao je u bukureštanskoj Steaui. Vodeći rumunski tim CSU Asesoft Ploiesti osvojio je Euro Cup. Prvi trening sa košarkašima Čelika, Mladen Jojić kojem će u radu asistirati naš dosadašnji prvi trener Ahmed Muminović, imat će u nedjelju, 03. januara.

 

“Znam da je Zenica košarkaška i sportska sredina, da klub ima idealne uslove za rad i ovo je za mene novi trenerski izazov. Gledao sam jednu utakmicu Čelika, vidio sam potencijal tima ali i prikupio dosta informacija i vjerujem da ćemo ostvariti naš takmičarski cilj ali i privući veliki broj gledatelja na tribine Arene”, kaže Mladen Jojić, novi trener OKK Čelik. 

 

Danas zvanično možemo potvrditi da je novi clan OKK Čelik postao Tomčo Sokolov (30 godina, 205 cm). Sokolov je u Zenicu stigao iz redova makedonskog prvoligaša AB Strumica, a potpisao je ugovor do kraja sezone, s mogućnošću nastavka saradnje.

 

Dragi prijatelji, košarkaši, treneri i uprava OKK Čelik koriste ovu priliku, da se predstavnicima medija zahvale na dosadašnjoj saradnji i da Vam, kao i svim građanima Bosne i Hercegovine  poželimo sretnu Novu 2015. godinu. 

 

Tomcco Sokolov u Zenici

 

  

 

Press OKK Čelik