28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 22 Decembar 2014 20:34

Čelik Junior uspješan u Srbiji

Škola rukometa "Čelik Junior" je proteklog vikenda učestvovala na vrlo jakom, međunarodnom turniru u Srbiji - grad Crvenka. Dječaci ove škole u selekcijama 1998. i 2000. godište su pokazali da se u Čelik Junioru radi na najbolji mogući način i da se sav taj rad, trud i zalaganje isplati.

 

Naime, prvi dan (petak) su u sportskom centru Crvenke zaigrali dječaci 2000. godište, te su poraženi uz minimalnu prednost prvaka Srbije, novosadske Vojvodine. Međutim, to dječake nije sputalo niti u jednom trenutku, pa su odmah nakon odmora u hotelu u utakmici protiv ekipe Budućnosti upisalu visoku pobjedu. Zadnju utakmicu u grupnoj fazi dječaci 2000. godište su igrali protiv ekipe Bačke Palanke, te izborili polufinale.

 

Polufinalni susret se igrao narednog dana (subota), gdje su 2000. godišta vrlo lahko savladala domaćina, RK Crvenka i time izborili finale. U finalu je nedostajalo malo sreće, te je Trofej Crvenke otišao ekipi Lavova.

 

Pored toga, dječaci u ovoj selekciji su pobrali sve pojedinačne nagrade. Adi Pašalić je bio najbolji igrač i strijelac turnira, a Harun Hodžić najbolji golman.

 

Odmah po završteku turnira za 2000. godišta, počelo je takmičenje za kadete (1998. godišta). Takmičenje u grupi je otvoreno visokom pobjedom protiv ekipe Vrbasa, te pobjedom protiv RK Apatin.  U utakmici protiv domaćina, Čelik Junior je i sa 1998. godištem izborio polufinale, a u konačnici su protiv Crvene Zvezde igrali za treće mjesto koje je na kraju i osvojeno.

 

Najbolji pojedinci u ovoj selekciji su bili Muhamed Ajanović - najbolji strijelac turnira, te Adi Pašalić najbolje lijevo krilo turnira.

 

Ekipa trenera i uprave Čelik Juniora koja je prisustvovala ovom turnira, isti je ocjenila kao vrlo kvalitetan: "Na turniru u Srbiji nastupilo je dosta ekipa koje posjeduju jako dobre igrače koji nastupaju za reprezentaciju Srbije. Naš cilj je bio da što bolje predstavimo našu školu rukometa i grad Zenicu, a što smo i uspjeli. Naši dječaci rođeni 2000. godine su osvojili drugo mjesto, te pobrali sve pojedinačne nagrade, a kadeti treće mjesto pobjedivši  Crvenu Zvezdu. Organizatori su bili odlični domaćini, vrlo susretljivi, te su našim dječacima pružili jedno nezaboravno iskustvo i druženje. Ono što je najvažnije jeste da su dječaci sretni i zadovoljni. Koristimo priliku da čestitamo svim našim igračima, jer su pokazali da se rad, red i disciplina isplate." - kazali su iz Čelik Juniora.

 

U narednih mjesec dana škola rukometa "ČELIK JUNIOR" će učestvovati na još dva turnira - TURNIRA PRIJATELJSTVA u Zenici od 8. do 11. januara, te turniru Zaprešiću - Zagrebu od 17. do 18. januara.