29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 16 Decembar 2014 18:26

Tromeč: BIH, Hrvatska, Srbija

U srijedu u Areni Zenica, u sklopu priprema za Euro basket, odigrat će se Međunarodni turnir košarke u kolicima, na kojoj učestvuju, reprezentacija Srbije, reprezentacija Hrvatske i reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ovaj turnir naša reprezentacija igra u sklopu priprema za nastup na Evropskom prvenstvu Divizije C, čiji će domaćin od 30. maja do 06. juna iduće godine biti Bihać.

 

Na današnjoj press konferenciji, povodom odigravanja ovih prijateljskih košarkaških utakmica invalidne košarke, novinarima su se obratili Mirsad Alagić, komesar takmičenja košarke u kolicima i reprezentativac Elvir Purić.  Pored ostalog, gospodin Alagić je istakao: „Svi reprezentativci će doći o svom ili trošku klubova, a da će sudije suditi besplatno. Grad Zenica im je osigurala besplatno dvoranu-Arenu, a ratni komandant Ibrahim Purić i ručak u hotelu“.   

 

Turnir se igra po slijedećem rasporedu:

1. BiH - Srbija u 11,30h

2. Srbija - Hrvatska u 13,00h

3. BiH- Hrvatska 14,30h

 

Na spisku naše reprezentacije nalaze se sljedeći igrači: Fadil Velibašić (kapiten, Sana, Sanski Most), Elvir Modronja i Igor Ignjtaović (Vrbas, Banja Luka), Adnan Šečić, Sabahudin Šušnjar i Ramo Rekanović (Una-Sana, Bihać), Nihad Majstorić i Elvir Purić (3K Sarajevo, Sarajevo), Edis Imširević i Senad Mešić (Zmaj, Gradačac). 

Treneri su Suad Šutić-Braco (Njemačka) i Novo Trifunović (Bijeljina), a direktor Alaga Pašić (Una-Sana, Bihać).

 

Ulaz je besplatan. „Pozivamo Vas da podržite naše zmajeve“, poručuju iz Saveza košarke u kolicima Bosne i Hercegovine. 

 

E.Imamović za Zenicablog