16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 30 Novembar 2014 03:20

Hague finansira zgradu Medice

Direktorica nevladine organizacije Medica Sabiha Husić je kazala da Hague finansira 70 posto ukupnih troškova izgradnje zgrade.  Bivši šef britanske diplomatije William Hague većim dijelom financira izgradnju Konsultativno-resursnog centra “Medica” Zenica, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Inače, cilj Udruženja Medica je da omogući psihološku, medicinsku i ekonomsku podršku ženama i djeci žrtvama rata i poslijeratnog nasilja, uključujući silovanje i druge oblike seksualnog nasilja, nasilja u porodici, torture i trgovine ljudima. Direktorica nevladine organizacije Medica Sabiha Husić za AA je kazala da Hague finansira 70 posto ukupnih troškova izgradnje zgrade.

 

“Hague i njegova Konzervativna partija snose 70 posto troškova izgradnje Konsultativno-resursnog centra Medica Zenica. Nedostaje nam još 30 posto sredstava kako bi mogli da završimo izgradnju objekta u potpunosti”, rekla je Husić. Ukupni troškovi izgradnje ovog objekta, koji bi uskoro trebao biti završen, iznose oko 500 hiljada maraka.

 

Inače, Angelina Jolie i William Hague u aprilu ove godine posjetili su Medicu kada je bivši šef britanske diplomatije obećao da će pomoći izgradnju objekta u kojem se pruža psihološka, medicinska i ekonomska podrška ženama i djeci žrtvama rata i poslijeratnog nasilja u BiH.

 

Anadolija