28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 04 Novembar 2014 02:48

Zenički odbor Naše stranke

Iako na novim općim izborima održanim 12.10., Naša stranka u Zeničko-dobojskom kantonu nije prešla izborni prag potreban za ulazak u Skupštinu, ostvarenim rezultatom nismo nezadovoljni, dapače s optimiznom ulazimo u novi ciklus, jer je evidentno da se broj naših glasača konstantno povećava. Ovo je glavni zaključak sa sastanka Općinskog odbora Naše stranke u Zenici, koji je bio posvećen analizi izborne kampanje i njenih rezultata te smjernicama za daljnji rad i pripreme za naredne lokalne izbore.

 

“Mi ne rastemo eksplozivnom brzinom, ali se razvijamo konstantno i postali smo politički subjekt na koji se već sada u ovoj državi mora ozbiljno računati”, rekao je u uvodnom izlaganju predsjednik Naše stranke Dennis Gratz i dodao, “broj poslaničkih mjesta u Kantonu Sarajevo i naš prvi ulazak u Parlament Federacije potvrđuju znakovitu promjenu percepcije građana o dosadašnjem radu stranke, kao i vjerovanju u naš potencijal. Bili smo dosta blizu ulasku i u ZDK, a to što ovaj put nismo to ostvarili nije neuspjeh zbog činjenice da je i ovdje zabilježen veći broj glasova nego na prošlim izborima. Zato s velikim optimizmom već od sutra svi zajedno radimo na sljedećem važnom cilju, da za dvije godine Naša stranka dobije mjesto u Gradskom vijeću Zenice.”

 

Članovi Općinskog odbora Naše stranke Zenica naglasili su u raspravi da protekle izborne aktivnosti predstavljaju značajan ulog za budućnost. Razlog za realne ambicije ima temelje u sve većem broj zainteresiranih za priključenje Našoj stranci i, što je posebno istaknuto, zbog činjenice da je među njima sve više mladih.