29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 15 Oktobar 2014 23:47

Posao narodu-danas u Zenici!

U BiH je trenutno čak 550 hiljada ljudi na evidenciji nezaposlenih! Poštovani, U okviru kampanje “Posao narodu”, jedna u nizu uličnih akcija kojom promovišemo mogućnosti unaprjeđenja rada javnih službi za zapošljavanje biće održana 16. oktobra 2014. godine sa početkom u 14 sati na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici.


U našoj zemlji trenutno je 550.000 osoba na evidenciji nezaposlenih ili 40.000 više nego 2010. godine. Jedan od uzroka je to što zavodi za zapošljavanje ne mogu da rade svoj osnovni posao posredovanja u zapošljavanju. Reformom zakona o posredovanju u zapošljavanju povećala bi se efikasnost rada javnih službi za zapošljavanje i značajno umanjila nezaposlenost.

 

Ovim događajem, takođe, želimo pozvati nove vlasti u Bosni Hercegovini da se energičnije uhvate u koštac sa problemima nezaposlenosti i siromaštva i pokrenu neophodne reforme organizacije i nadležnosti javnih službi za zapošljavanje.

 

Kampanja “Posao narodu” dio je projekta „Unaprjeđenje efikasnosti javnih službi za zapošljavanje- više prilika za zapošljavanje i više radnih prava u BiH”, koji provode Centri civilnih inicijativa u saradnji sa Omladinskim komunikativnim centrom iz Banja Luke.

 

Više o projektu možete saznati na: http: www.posaonarodu.ba 

 

 

..