23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 12 Septembar 2014 12:22

Foto: Predstavljanje KŽK Čelik

U Areni Zenica je održano zvanično predstavljanje ekipe košarkaškog ženskog kluba Čelik za sezonu 2014./2015.godinu. Predstavljanje ekipe obavio je Nedžad Glibo, PR kluba KŽK Čelik, koji je predstavio samo dvije nove igračice u timu, Natašu Bučevac i Tamaru Petković, dok je za ostale rekao da su iz prošle sezone i da su nam poznate, te da ih nije potrebno predstavljati.


Nataša Bučevac je nastupala za rumunski Brešov, a u regionalnoj ligi za Vojvodinu i beogradski Partizan u sezoni 2011/2012, kada je Partizan bio prvak MŽRKL. Tamara Petković je stigla iz Kovina, a u Regionalnoj ligi nastupala je za Mladi Krajišnik i Hemofarm iz Vršca. Glibo je istakao ciljeve kluba u narednoj sezoni, a to su: Ponoviti uspjeh iz sezone 2013/2014, tj. pokušati odbraniti titule pobjednika Kupa i Prvenstva Bosne i Hercegovine, te napraviti iskorak u Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi (MŽRKL) i pokušati se plasirati na završnicu ovog regionalnog takmičenja.

Sastav ekipe za narednu sezonu: Aida Kalušić (kapiten), Aldijana Iriškić, Maida Rahmanović, Irma Rahmanović, Nataša Bučevac, Tamara Petković, Sedina Halimić, Anida Ćorović, Almina Čehajić, Nedžla Kovačević i Amila Hundur. 

 

Stručni štab za novu sezonu: Slobodan Kecman (šef stručnog štaba), Amra Mehmedić (pomoćnik) i Almir Šišić (pomoćnik)-novi u stručnom štabu Čelika.

 

Ponavljamo i izjavu trenera Kecmana sa prvog treninga: „Roster ekipe će biti dosta izmjenjen, jer su klub napustile Zvjezdana Gagić i Marina Džinić, dok sa Jasminom Bigović postoje još kontakti i ona bi se mogla naći u Čelikovom rosteru za narednu košarkašku sezonu. Nedostajaće i Alma Kovačević, koja je, odskora, član ekipe iz Rijeke (Hrvatska). Nove u ekipi su Tamara Petković i Nataša Bučevac“.

 

Kecman ističe i nedostatak kvalitetnih igračica na pozicijama centara, 4 i 5, pošto je, kako kaže,i na samom tržištu malo igračica na toj  poziciji koji su slobodni. „Nama definitivno treba jedna „petica“ da popuni poziciju nakon Marine Džinić i to će vjerovatno biti riješeno u narednom periodu.“- kazao je Kecman. U narednoj sezoni KŽK Čelik će nastupati u opremi modnog dizajnera Adnana Hajrulahovića HAAD i opremi JOMA.

 

E.Imamović za Zenicablog

 

pogledaj foto galeriju