28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 05 Septembar 2014 02:01

Dani sporta Zenice- 4.dan

„Dani sporta grada Zenice 2014“ - 4 .dan. Zadnji  dan takmičenja u bilijaru. Uokviru  „Dana sporta grada Zenice 2014“,  igran je samo turnir u bilijaru i to u disciplini „Bilijar 10“- popularna desetka. Popodne smo prisustvovali izvlačenju parova za treću disciplinu u bilijaru, „Bilijar 10“.

O dosadašnjem toku takmičenja više podataka dao nam je  Goran Omanović, član Organizacionog odbora manifestacije Dani sporta grada Zenice 2014, za turnir u bilijaru:

-Do danas su završene dvije discipline u bilijaru i to u Osmici i Devetki. U Osmici je pobjedio Goran Balta, drugi je bio Adi Kulalić, a treći Ermin Beganović.

U disciplini „Bilijar 9“  pobjednik je Adi Kulalić. Drugo mjesto osvojio je Ismir Horić, dok je treći bio Goran Subotić- kaže nam Omanović.

Ovim putem izvinjavamo se gospodinu Goranu Subotiću, čije smo prezime juče objavili pogrešno.

Omanović ističe najstarijeg učesnika turnira. To je šesdeset trogodišnji Bojan Bogdanović, poznati zenički aforističar, satiričar...Najmlađi je, šestogodišnji, Babičić Dion.

Nakon dvije discipline u ukupnom vođstvu je Adi Kulalić, drugi je Goran Balta, a treći Ismir Horić.

-Takmičenje u bilijaru proteklo je u fer i sportskom nadmetanju- naglašava Omanović.

 

Sutrašnjim utakmicama (petak) trebao bi završiti i turnir u malom nogometu. Utakmice će se igrati na terenima Škole fudbala „Tempo Sport“.

 

Da podsjetimo, subota, 06.septembar,  rezervisana je za promociju sportskih klubova i Udruženja na platou ispred robne kuće „Bosna“. Prema najavama organizatora za ovu smotru već je prijavljeno preko 20 klubova.

Završetak manifestacije je u ponedjeljak, 08.septembra kada će, također, na platou ispred robne kuće Bosna biti održane ulične trke za cicibane (dječaci i djevojčice), uniformisana lica, osnovce, profesionalce, trka u invalidnim kolicima i trka za sve građane. Ovaj program na rasporedu je od 16,30 sati.

 

Tokom završnog dana manifestacije bit će dodjeljenje i nagrade za takmičenja koja će biti ranije održana.

Organizator je za najuspješnije učesnike pripremio prigodne nagrade i priznanja. Pokrovitelj projekta je Općina Zenica, a partner projekta,  „Dani sporta grada Zenice 2014“ je RTV Zenica.  

 

E.Imamović za Zenicablog