19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 01 Juli 2014 19:25

Prostorni plan Mokušnice

Vijeće Općine Zenica je, u cilju prostornog uređenja i izgradnje prostora u obuhvatu zone kolektivne gradnje, donijelo odluku o izmjene Regulacionog plana naselja „Mokušnice“. 

Izmjena Regulacionog plana se radi u cilju donošenja provedbene planske dokumentacije za izgradnju objekata stambene, stambeno-poslovne i poslovne namjene s integracijom zatečenog stanja, zatim izgradnju saobraćajne, komunalne i energetske infrastrukture, kao i opremanje društvenom infrastrukturom. 

 

Ovo područje bilo je i ranije predmet interesovanja, tako da je na osnovu ranije izrađenog regulacionog plana izvršena realizacija sadašnjeg naselja, ali ne u potpunosti, što je jedan od motiva za reviziju i izmjenu ovoga plana nakon čega bi ovo naselje dobilo cjelovitu završnu sliku.  Dopunom sadržaja društvene infrastrukture, lociranje novih stambenih i stambeno-poslovnih objekata, rekonstrukcija objekata i saobraćajnica i dr., treba da doprinesu kvalitetnijem rješenju ovoga područja.  Rok za izradu izmjene Regulacionog plana naselja Mokušnice je 12 mjeseci od dana donošenja odluke na sjednici Općinskog vijeća Zenica.