23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 13 April 2014 20:46

Još jednog Zeničanina izgrizli psi

Dvadesetogodišnjeg Amara Starčevića danas su, po drugi put za posljednjih godinu i po, napali psi lutalice u našem gradu. 

 

- Napad se dogodio oko 10.45 na "šetalištu" Kamberovića polje,  preko puta stadiona. Ima sedam ugriza, napalo ga je šest-sedam pasa, svi su imali "markice".  On je već jednom napadnut, 21.12. 2012. godine na Trgu Alije Izetbegovića. Taj slučaj smo prijavili policiji, postoji medicinska dokumentacija i poslije tri ročišta i dobijenog spora pred Općinskim, spor je prebačen na Kantonalni sud. Danas smo ponovno išli u Hitnu pomoć, policiju. Još prošli put ljekari su utvrdili značajan stres i psihičke probleme kao posljedicu napada čopora, možemo samo zamisliti šta će biti nakon novog napada, kaže nam njegov otac Adnan.


I dok se najavljuje otvaranje Azila, koji ni izbliza ne zadovoljava kapacitete, Zeničani doživljavaju "novi krug" napada, a nikome ne pada na pamet da sa ulica ukloni lutalice, koji sve češće postaju pravi "lovci na plijen". iako ovaj problem nije riješen više gradova jednog dijela Federacije, očigledno je da je u Zenici najizraženiji, a da je broj pasa bez ikakve kontrole sve veći. Spasila nas je blaga zima, a da li će tako biti i dalje, pokazaće vrijeme pred nama. 


Kako ljude na ovim prostorima isključivo "opamećuju2 samo novčane kazne, vjerovati je da će se neko konačno zapitati i zašto se sve češće plaćaju odštete zbog napada. nažalost, one se plaćaju iz budžeta, našim novcem, a vjerovati je da kaznu plate odgovorni iz svog džepa i ovaj problem i opasnost na ulicama bi ubrzo bila riješena.