28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 23 Januar 2014 06:32

Čelnici Mittala u FMOIT-u

U Sarajevu je federalna ministrica okoliša i turizma Branka Đurić sa svojim suradnicima primila delegaciju ArcelorMittala koju je predvodio generalni direktor firme Kulkarni Mukund Vyankatesh i Predsjednik Nadzornog odbora Augustine Kochuparampil. U vrlo srdačnom i konstruktivnom razgovoru razmijenjene su informacije o stanju provođenja obaveza koje su proistekle iz obaveza okolišnih dozvala, napredcima u implementaciji zadanih projekta, te provođenju preventivnih mjera koje uvelike provodi tvrtka Arcelor.

 

Unatoč velikim ulaganjima u modernije tehnologije Arcelor je i dalje uvjerljivo najveći zagađivač u Zenici, ali su napori koji se provode u posljednje vrijeme evidentni po pitanju smanjenja emisije polutanata. Mjere koje su dogovorene i koje će se realizovati u narednom periodu su osnova za daljnje smanjenje emisija do zakonskih vrijednosti. Vodstvo ArcelorMittala upoznalo je ministricu Đurić i njene suradnike sa aktivnostima koje tvrtka poduzima, te izrazilo spremnost na dodatne angažmane i uspostavljanje stalnih aktivnih i konstruktivnih dijaloga sa lokalnom samoupravom. 

 

Ministrica Đurić je između ostalog na kraju sastanka rekla: „ Napori tvrtke ArcelorMittal su veliki, očekujemo intenziviranje aktivnosti na uspostavljanju najkvalitetnijih rješenja koja bi donijela napredak u smanjenju zagađenja Zenice. Angažirali smo najkvalitetnije djelatnike ministarstva koji mogu svojim prijedlozima i sugestijama doprinijeti bržem provođenju postupaka propisanih okolišnom dozvolom. Zbog toga ćemo vrlo brzo ponovo posjetiti tvrtku Arcelor i fizički se uvjeriti u nove investicije koje tvrtka mora provesti po osnovu obaveza iz okolišnih dozvola. Nadamo se skorom znatno čišćem zraku iznad Zenice.“

 

FMOIT

http://www.fmoit.gov.ba/ba/clanak/988/ministrica-uri-primila-elnike-arcelor-mittala