20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 11 Januar 2014 02:09

Davor Kadić, o privredi, sportu..

Rukometaši Čelika su jesenji prvaci BiH u Premijer ligi, međutim postoji velika opasnost da se zbog loše finansijske situacije sav trud i rad iz prvog dijela prvenstva baci u vodu...

Zdenko Antović je sjajno posložio kockice u ekipi i sve je ličilo na jednu sjajnu sportsku priču, i da je titula sve bliža u Zenici. Vođa ove ekipe je sjajno desno krilo iskusni Davor Kadić koji je ovih dana najavio da će napustiti Čelik ukoliko ne dođe do promjena u funkcionisanju kluba. Mi smo kontaktirali Kadića, a na početku razgovora kaže:

 

"Pa situacija u Čeliku je trenutno jako teška, nisu definisana mnoga pitanja u vidu finansija, tako da se ni sastav ekipe za polusezonu ne zna, svi igrači čekaju kraj prelaznog roka u nadi da će se to popraviti, da ne bismo morali tražiti drugi klub, svakodnevno smo u kontaktu i pokušavamo se izdići iznad svih problema i zajedno naći način da prebrodimo probleme. Ja konkretno imam ponudu za promjenu sredine, mada iskreno ne bih volio da dođe do toga jer Zenicu smatram svojim gradom i doživio sam prelijepe momente u Čeliku. Mada ako se situacija ne promijeni bit ću primoran da napustim Čelik kojem bi bez obzira i bez mene poželio sve najbolje u daljem takmičenju."- govori Kadić koji se osvrnuo na teško stanje u kompletnom domaćem rukometu.

 

"Općenito kriza u bh rukometu postoji, najveći problem su finansije, jer većina igrača mijenja klubove radi novca, mislim da privrednici i privatnici nisu dovoljno uključeni u sport, tačnije skoro nikako, i potrebna je njihova društvena odgovornost prema zajednici. Samim tim i uslovi za napredovanje mlađih igrača su upitni, jer teško je zadržati našu djecu ako se nisu ustanju ponuditi osnovni uslovi za rad. Što se tiče lige konkretno sudjenje mora biti na dosta većem nivou, to je osjetila i naša juniorska selekcija jer su igrali prvenstvo sa različitim suđenjem u europi i domaćoj ligi."- rekao je Kadić te se dotakao i plasmana naše rukometne reprezentacije u baraž za SP u Kataru:

 

"Presretan sam stvarno, kao i svaki patriota i iskreni Bosanac ili Hercegovac zbog hajmo reći tog koraka naprijed našeg nacionalnog tima. Vidjeli smo dva lica naše selekcije, po meni razlog tih padova su rijetka okupljanja. U ovim utakmicama kada slomimo protivnika i kada treba da to održavamo javi nam se taj naš mentalitet "LAHKO ĆEMO", na kojem trebamo raditi, takve stvari se kažnjavaju kada se igra sa većim protivnicima. Međutim sad imamo određenog vremena da selektor to pokuša ispraviti i posložiti na pravi način, mislim da više trebamo raditi na psihi igrača jer kvalitet sigurno posjedujemo, i svakako bih ovako čestitao našim momcima na super odrađenom poslu, glavu gore i samo nastaviti sa borbom." - završio je Kadić u razgovoru za Sport Centar