29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 18 Februar 2013 07:38

Marković će pozvati Kadića

Sjajna pobjeda rukometaša ,,Čelika'' u dobroj igri obje ekipe, posebno u drugom poluvremenu, u derbiju protiv dobre ekipe ,,Bosne BH Telecom'' iz Sarajeva bila je u znaku igre fenomenalnog desnog krila ,,Čelika'' - Davora Kadića i njegovih čak 15 golova u mreži golmana ,,Bosne''. Publika u Gradskoj areni Zenica (po izjavi organizatora  na utakmici je bilo prisutno oko 2.500 posjetilaca) je  Kadiću aplaudirala za svaki njegov potez i  skandirala ,,Davor Kadić'.  Utakmicu je posmatrao i selektor A reprezentacije Bosne i Hecegovine Dragan Marković, koji je takođe oduševljen igrom Davora Kadića.

 

 

- Trenutno komponujem sastav za novu BiH reprezenaciju, u kojoj će biti mjesta za dosta novih igrača. Neki dosadašnji reprezentativci su predugo u reprezentaciji, došlo je vrijeme promjena  i trebaju nam nova ,,lica'' – izjavio je selektor Dragan Marković.


– Ovdje sam došao na poziv predsjednika RK ,,Čelika'' Paneta Škrbića - da vidim kandidate za reprezentaciju iz RK ,,Čelika''. Trenutno smo najdeficitarniji na pozicijama oba krila. Davor Kadić je ,,strašan'' igrač i njega ću sigurno pozvati za sledeće okupljanje reprezentacije. Hoće li još neko biti u reprezentaciji iz ,,Čelika'' – vidjećemo... Pratim igre još nekih igrača  – ističe Marković.


Od Markovića smo saznali da je na spisku za sastav BiH  reprezentacije i  donedavni  golman ,,Čelika'' Adan Šabanović, koji sada brani boje španskog Atletico Madrida. 

 

- Čuo sam se sa Šabanovićem i on je takođe na spisku za sastav reprezentacije BiH – kaže Dragan Marković.