08 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 29 Novembar 2013 03:07

Obilježavanje Dana 3.korpusa

Centralni program obilježavanja 21. godišnjice formiranja Trećeg korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine bit će održan u nedjelju, 1. decembra u Zavidovićima,saopćeno je na pres konferenciji Organizacionog odbora u Zenici. Prigodni programi planirani su u Gostovićima, te na centralnom spomen obilježju u samom gradu.

 

Nosilac aktivnosti obilježavanja ove godišnjice je Savez ratnih vojnih invalida u saradnji sa drugim boračkim organizacijama, te Vladom Zeničko dobojskog kantona.-Juče je obavljena posjeta mezaru i porodici rahmetli generala Rasima Delića u Sarajevu i Visokom,pri čemu će naknadno biti obavljena posjeta mezaru i porodici rahmetli Mehmeda Alagića u Sanskom Mostu,izjavio je Benjamin Preldžić,predsjednik kantonalnog Saveza ratnih vojnih invalida.-Ove godine godišnjicu Korpusa obilježavamo skromno ali dostojanstveno,jer ovaj i slične datume moramo obilježavati i njegovati da se nikada ne zaboravi ono što se dogodilo,ukazao je Munib Husejnagić,premijer ZDK i predsjednik Organizacionog odbora.

 

Član Organizacionog odbora, Haso Ribo je ustvrdio, da je značaj Trećeg korpusa izuzetno veliki,između ostalog jer je stao u odbranu stanovništva i materijalnih dobara srednje Bosne,te istovremeno, uz borbena dejstva vršio mobilizaciju,omogućio revitalizaciju pogona namjenske industrije,te rad državnih organa i političkih subjekata.  

 

  (Šerif B.)