29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 06 Oktobar 2013 18:21

Galerija: GGM+ polumaraton

Mađar Tamas Nagy i njegova sunarodkinja Tunde Szabo, pobjednici su 1. zeničkog polumaratona „GGM+“, koji se danas, u dužini od 21,1 km, trčao gradskim ulicama i prigradskim naseljima u Zenici. 



Drugo mjesto u konkurenciji muškaraca zauzeo je, također, Mađar Tivader Toth, a treći je  bio Ibrahim Ramić iz Sarajeva. U konkurenciji žena druga je bila Zita Kacser iz Mađarske, a treća Rahima Zukić iz Živinica. Uporedo sa polumaratonom, na kojem je sudjelovalo 47 takmičara i takmičarki iz Mađarske, Albanije, Srbije, Hrvatske, SAD-a i BiH, održana je i „Gradska trka“ na dužini od 5,3 km, na kojoj su, uglavnom, nastupili rekreativci. 

Prvo mjesto kod muškaraca osvojio je Sarajlija Denis Kadić, drugi je bio Zeničanin Amar Sejmenović, a treći njegov sugrađanin Vladmir Stevanović. Kod žena je najbrža bila Biljana Ivanova iz Srbije, drugo mjesto zauzela je Mađarica Nokolett Toth, a treće jedanaestogodišnja Zeničanka Sanita Kozlić. 


Udruženje "Zenički maraton", uz podršku Općine Zenica i tehničku pomoć Saveza izviđača Općine Zenica i Biciklističkog kluba "Zenica", organizovalo je 1. zenički polumaraton i Gradsku trku. Posebne pohvale što je Zenica bila uspješan domaćin ovima trkama pripadaju Amerikancu Jeffu Summeyu, koji je polumaraton u Zenici trčao u znak sjećanja na svog rano preminulog prijatelja Envera Hamzića Šegu. Šega nije dočeako da sa Džefom trči prvi polumaraton u svojoj Zneici, ali Jeff danas trčao u spomen na njega. Svaka čast Jeff i, u ime svih onih koji su poznavali rahmetli Šegu, velika HVALA. Hvala i Ziji, Šemsi, Šari, Anti, Safetu, Piksiju, Zeki, Dženani, Poštaru... svima koji su pomogli da 1. zenički polumaraton bude uspješno organizovan.