19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 24 Septembar 2013 23:09

Pritvor za Sanela Arslanija

Općinski sud u Gradačcu je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za 36-godišnjeg Sanela Arslanija iz Tuzle, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo teška krađa. 

 

VEZANI ČLANAK - O POTJERI - OVDJE 

 

Kako je saopćeno iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, postoji osnovana sumnja da je Arslani u subotu, 21. septembra 2013. godine u mjestu Sječe kod Srebrenika  provalio u porodičnu kuću, uzeo ključeve od skupocjenog automobila „Audi A5“, a potom ga ukrao, čime je sebi pribavio  protupravnu imovinsku korist od oko 60.000 KM. Policija je u ukradenom automobilu osumnjičenog locirala dva dana kasnije  na području Zenice, a nakon potjere policijskih službenika lišen je slobode  na području Općine Busovača. 

 

Arslani je osumnjičen i da je 3. septembra ove godine na području Lukavca provalio u porodičnu kuću i  uzeo ključ od automobila „SAAB“, određeni iznos novca, bankovne kartice i zlatni nakit, te se odvezao s ukradenim automobilom i drugim vrijednostima, čime je sebi pribavio  još neutvrđenu protupravnu imovinsku korist.

 

Osumnjičeni je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Kantonalnog  tužilaštva Tuzlanskog kantona, nakon čega je postupajući tužilac donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istraga je u toku.