29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 10 Juni 2013 12:25

Atletski miting Zenica 2013

U press salonu gradske Arene Zenica danas je održana press konferencija povodom održavanja 4. Međunarodnog atletskog mitinga "Zenica 2013".

Prisutnim novinarima obratili su se gospoda Suad Kaknjo, predsjednik AK Zenica i Aziz Kevelj, generalni sekretar AK Zenica, sada u svojstvu direktora atletskog mitinga "Zenica 2013".

 

 

Atletski klub Zenica u srijedu, 12. juna 2013. godine, na stadionu KSC Kamberovića polje bit će domaćin i organizator 4. međunarodnog mitinga Zenica 2013.  Početak takmičenja zakazan je za 17:00 sati, uz takmičare iz 12 država, za sada sigurnih: Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Mađarska, Turska, Kenija, Rusija, Kosovo, Ukrajina i BiH.

 

Najavili su takmičenja u 14 disciplina.

Discipline za muškarce: 100 m, 110m prepone, 800m, 1500m, skok u dalj, bacanje kugle, bacanje koplja, bacanj diska.

Discipline u kojima će se takmičiti žene: 100m, 400m, 1500m, bacanje kladiva, bacanje diska, troskok.

 

Predstavnici AK Zenica su izjavili da su sve pripreme oko mitinga, gotovo, završene. Najavili su dolazak dosta poznatih atletskih imena i da će miting biti na visokom nivou i pored nekih otkaza. Nastupit će i svi najbolji zenički atletičari: Alić, Tuka, Mileusnić, Pezer i nekoliko mlađih, ali veoma perspektivnih atletičara AK Zenica. Mimo programa održat će se još tri discipline (skok u vis za žene i muškarce i trka na 200 metara), u kojima će nastupiti mladi takmičari iz Zenice i Hrvatske.

 

Pozivamo  ljubitelje „Kraljice sportova“ iz Zenice i cijele BiH da dođu u srijedu u Zenicu i da uživaju u takmičenjima najboljih bh. i regionalnih atletskih zvijezda.

 

E. Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa