29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 09 Juni 2013 12:02

Kadetkinje BH Starta 2. u BIH

Košarkašice BH Starta zauzele su drugo mjesto u BiH izgubivši prvu utakmicu od ekipe ŽKK "Jedinstvo" Tuzla rezultatom 65:60 (14:21, 20:06, 08:12, 23:21). Pobjednik turnira je ekipa Jedinstva. Naša ekipa nastupila je u sastavu: Jaganjac Almedina, Kahrić Amna 4, Kadušić Nerma, Starčević Iris 4, Nizamić Eni 10, Ibrahimagić Ajla, Kovačević Nedžla (cap) 42, Heljić Sara, Brkić Adna, Ibrahimović Samira, Jašarević Amna.

 

U drugoj utakmici naše košarkašice su odigrale isti dan protiv domaćina RMU Banovići te su slavile rezultatom 75:49 (15:12, 17:06, 17:08, 26:23).

Naša ekipa nastupila je u sastavu: Jaganjac Almedina 9, Kahrić Amna 5, Kadušić Nerma, Starčević Iris 8, Nizamić Eni 10, Ibrahimagić Ajla, Kovačević Nedžla (cap) 35, Heljić Sara 3, Brkić Adna 3, Ibrahimović Samira 2, Jašarević Amna.

 

"Ostaje gorak ukus što je na ovakav način iz ruku izmakla šampionska titula. Mnogo nekorektnosti je nanesesno prema našim djevojkama u ovom finalu. Sudijska trojka iz Tuzle ovaj turnir je odradila, ali svi prisutni u dvorani su vidjeli na šta je to ličilo. Također nejasno ostaje to kako da na jednom finalnom turniru Bosne i Hercegovine bude nominovana sudijska trojka iz Tuzle kada se zna da iz tog grada dolazi ekipa učesnica finala. Ali i pored svega naše košarkašice su uspjele odigrati izuzetno dobre utakmice gdje su pružile mnogo truda i borbenosti za šta im idu sve čestitke. Na kraju zauzele su drugo mjesto te osvojile srebrenu medalju. 

 

Sezona je završena i može se okarakterisati kao veoma uspješna. Treba napomenuti da je KK "BH Start" Zenica jedini ženski košaraški klub u Bosni i Hercegovini koji je sa sve tri selekcije ušao u finalne turnire državnog prvenstva BiH i to u svojoj prvoj godini postojanja, te tako obezbjedio medalje:

Pionirke - bronzana;

Kadetkinje - srebrena;

Juniorke - srebrena;

Djevojke su mnogo toga žrtvovale u ovoj sezone i zasluge za ovaj uspjeh su prije svega njihove. Ovim putem želimo da im se zahvalimo na svemu što su učinile za klub, te im poželimo mnogo sreće u daljnjem sportskom razvoju."

 

KK "BH Start" Zenica