29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 12 Maj 2013 11:38

Foto: Nakon pobjede u Areni

Rukomet - nakon našeg sinoćnjeg izvještaja sa utakmice, prenosimo vam službeni izvještaj dobijen danas iz Rukometnog kluba Čelik. SJAJNA IGRA I POBJEDA ,,ČELIKA''


Utakmica 3. kola ,,Lige 6 za prvaka države'' igrana u Gradskoj areni Zenica RK ,;Čelik'' – RK ,,Konjuh'' Žćivinice. Rezultat: 28:24 (poluvrijeme 12:10)  za ,,Čelik''. Gledalaca oko 800. Sudije: Predrag Deja-nović (Banja Luka) i Elvis Marčetić (Prijedor). Sedmerci: ,,Čelik'' 2 (2), ,,Konjuh'' 4 (2).

RK ,,ČELIK'': Beganović, Ivančev, Dervenčić (1), Martić (4), Kobilica, Ćosić, Brkić (6), Duvnjak, Kadić (8), Begović, Rekanović, Begagić (6), Gušić, Starčević (15 odbrana), Bašić (3). Trener: Zdenko Anto-vić.

RK ,,KONJUH'': Kamberović (14 odbrana), Husić, Muhić, Rahimić (10), Pekušić, Dedić, Zildžić (2), Smajić (5), Begić (4), Tufekčić, Hadžiomerović (1), Suljanović, Memić, Suhonjić (2). Trener: Emir Junuzović.

Rukometaši ,,Čelika'' su, pred svojom publikom u Gradskoj areni Zenica, u veoma lijepoj, čak odličnoj rukometnoj predstavi, u oštroj, pravoj muškoj, u nekim momentima čak i preoštroj igri od strane igrača gostujuće ekipe, u borbi  dva jaka protivnika i stara znalca, nadigrali ekipu ,,Konjuha'' i zasluženo pobijedili u utakmici trećeg kola u okviru ,,Lige 6 za prvaka BiH''. Utakmica je završena rezultatom 28:24 (poluvrijeme 12:10) za ,,Čelik'', a ekipa ,,Čelik'' je, dobrom igrom svih igrača za nijansu bila bolja i na kraju zasluženo slavila. 

Prvi gol postigli su gosti i poveli rezultatom 1:0, a onda se igralo gol za gol, uz smjenjivanje ekipa u voćstvu, sve do rezultata 7:7. Nakon toga gosti postižu seriju od 3 gola i vode rezultatom 10:7, što je i njihovo najveće voćstvo tokom utakmice. Zatim slijedi serija ,,Čelika'' od pet golova (5:0), što značajno mijenja rezultat  - 12:10 za ,,Čelik'', kojim rezultatom se i završava prvo poluvrije ove sjajne utakmice.

U drugom poluvremenu, ponovo grčevita borba oba snažna tima, što pokazuje i mijenjanje rezultata, u kome je ,,Konjuh'' čak tri puta u drugom poluvremenu izjednačavao i stizao rezultat  – (13:13, 14:14 i 19:19) i samo jednom voćstvo (19:20) i to je sve što su kvaliteni igrači ,,Konjuha'', prije svega Emir Rahimić, Nermin Smajić i Hariz Begić uspjeli postići u ovoj utakmici, jer im danas dobro organizovani i borbeni igrači ,,Čelika'' nisu dozvolili. Čitavo vrijeme (osim tog 19:20) ,,Čelik'' je taj koji je diktirao tempo i imao voćstvo, a njaveće voćstvo imao je pred sami kraj utakmice (27:22), da bi utakmica završila sigurnom pobjedom i rezultatom 28:24 za ,,Čelik''. Najviše golova za ,,Čelik'' je postigao Davor Kadić (8, od čega dva iz penala), te Elvis Brkić i Aldin Begagić (po 6 golova), a kod ,,Konjuha'' Emir Rahimić (sa 10 golova). Ova golmana (Starčevi i Kamberović) su pružili solidne odbrane. 

Nakon utakmice trener ,,Čelika'' Zdenko Antović je bio zadovoljan:

-Zadovoljan sam igrom moje ekipe i rezultatom. U ovoj utakmici pokazali smo snagu i karakter ekipe kad je bilo najprotrebnije. Čestitam i gostujućoj ekipi na dobroj igri, posebno u odbrani, na što sam moju ekipu upozoravao prije utakmice. Čestitam mojim momcima na sjajanoj i važnoj pobjedi – reao je Antović.

Trener ,,Konjuha'' Emir Junuzović je izjavio: -Čestitam rukometašima ,,Čelika'' na zasluženoj pobjedi. Bila je to dobra,  prava prvenstvena utakmica u kojoj je moja ekipa platila danak mladosti i ne iskustvu – kaže Junuzović. U narednoj utakmici u ,,Ligi 6'' Čelik gostuje u Banja Luci, gdje ga dočekuje najtrofejnija BiH ekipa - ,,Borac''. 

 

IGRAČ UTAKMICE – BRKIĆ

Specijalni Žiri je na ovoj utakmici proglasio je beka ,,Čelika'' Elvisa Brkića za najboljeg igrača utakmice.  U  užem izboru kandidati za ovo laskavo prizanje bili su još  i pivot ,,Čelika'' Aldin Begagić i bek ,,Konjuha'' Emir Rahimić, koji su takođe odlično odigrali u ovoj utakmici.  

SVEČANOST:

Prije početka utakmice  ,,Čelik'' - ,,Konjuh'' održana je mala svečanost, u kojoj je predsjednik ,,Čelika'' Pane Škrbić Nj.Ekselenciji ambasdoru Republike Albanije Flamuru Gašiju uručio dres RK ,,Čelika'', a povodom proglašenja G. Gašija počasnim članom Upravnog odbora ,,,Čelika''.

Takođe, najmlađi čan Udruženja za unapređenje živote sredine ,,E grupa Zenica'' Mateo Sušić i direktorica tog Udruženja  Azra Sadibašić-Elez, uručili su 25 setova majica i kapa, sa eko porukom „Štedimo energiju i čuvajmo okolinu'' juniorskoj ekipi RK ,,Čelika''.

GALERIJU SA OVIH DEŠAVANJA POGLEDAJTE OVDJE (korisnici i članovi Facebook stranice Zenicablog)