25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 11 April 2013 22:51

Galerija: akcija federalne policije

 

 Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) su danas, po naredbi Kantonalnog suda Novi Travnik, proveli akciju ''Svitanje“, koja je rezultat višemjesečne istrage prema organiziranoj grupi osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, a slobode je lišeno sedam osoba, saopštio je FUP. 

 

Pretresi su, uz podršku MUP-a Srednjobosanskog kantona, Zeničko-dobojskog kantona i MUP-a Republike Srpske, izvršeni na 14 lokacija i zaplijenjena je određena količina opojne droge, oružja, novca i drugih predmeta od važnosti za dokumentovanje krivičnih djela. 


U Busovači su slobode lišeni V.K. (1968), Z.V. (1958), A.K. (1978) i D.Š. (1976). U Zenici je slobode lišen E.T. (1991), a u Šipovu D.B. (1961) i P.S. (1967). Ove osobe su, djelujući kao organizirana grupa u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, u dužem vremenskom periodu nabavljali opojnu drogu od lica P.S., te je potom prepakirali i vršili njenu dalju distribuciju na području Srednjobosanskog kantona i šire.     

 

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela ''neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i ''nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija'', osobe lišene slobode će, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predate Kantonalnom tužiteljstvu Srednjobosanskog kantona na dalje postupanje.

 

 KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU AKCIJE FEDERALACA

 

Prve informacije i imena uhapšenih objavili smo ovdje