29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 07 April 2013 09:37

Svečani koncert OMŠ Zenica

Održan je svečani koncert nagrađenih učenika Osnovne muzičke škole Zenica, koji su učestvovali na kantonalnom takmičenju, iz disciplina duvači (flauta, klarinet, saksofon, truba) harmonka i gitara održanom 23. marta u prostorijama Osnovne i Srednje muzičke škole u Zenici. Na koncertu je učestvovalo 25 učenika, koji su svojim umijećem muziciranja očarali publiku,roditelje i nastavnike.

 

KLIKNI OVDJE da vidiš foto galeriju

 

Učenicima je po završetku koncerta svečano dodijeljena zaslužena diploma od direktorice Jadranke Tepić, koja je iskazala svoje zadovoljstvo i zahvalnost za dosadašnji uspjeh svih „saučesnika“ na ovome velikom zadatku, u kojima su najviše doprinijeli sami učenici kao i njihovi roditelji, a  i ostalo nastavno osoblje iz Srednje i Osnovne muzičke škole u Zenici.

  

Napominjemo, sam projekat kantonalnog takmičenja ostvaren je uz veliku želju nastavnika i profesora muzičkih škola na nivou zeničko-dobojskog kantona da pruže podršku mladim umjetnicima- takmičarima u kulturnom napredovanju, sticanju muzičke naobrazbe, predstavljanjem svojih individualnih sposobnosti, kao i ugleda škole koju pohađa.

 

Pored Zenice, na kantonalnom takmičenju prisustvovale su i ostale muzičke škole grada Žepča, Maglaja, Tešnja i Visokog koje se pripremaju za federalno takmičenje studenata i učenika koje će se održati od 12-15 aprila u Goraždu. Pored navedenih disciplina, na federalnom takmičenju u Goraždu Osnovna muzička škola će uzeti učešće i u diciplini mali i veliki hor, pod vodstvom nast. Aldine Aganović i nast. Jadranke Tepić.