25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 01 April 2013 09:42

Adilović:Najjači kad nas otpišu

Nogometaši Čelika ostvarili su veliku pobjedu u gostima protiv Širokog Brijega. Iako su na Pecaru došli bez nekoliko standardnih igrača, pokazali su kvalitet, te se iskupili za posljednja dva loša rezultata protiv Veleža i Leotara.

 

 

Jedan od najboljih pojedinaca u redovima crno-crveni bio je golman Adi Adilović, koji je bio posljednja prepreka za napadače Širokog koji danas nisu jednostavno imali rješenja za odličnu odbranu Čelika i raspoloženog Adilovića.

 

Za SportSport.ba 30-godišnji golman je dao svoje viđenje susreta na Pecari

 

"Pokazali smo danas da uprkos svim problemima samo zajedništvo i vjera u sebe donosi uspjeh. Postavili smo se odlično od početka utakmice i kako je utakmica odmicala mi smo igrali sve bolji i bolje. Pobjedom nad Širokim na njihovom terenu osvetili smo se za ispadanje iz Kupa", kazao je Adilović.

 

Pobjeda nad Širokim dobit će na važnosti ako u narednom kolu Čelik savlada Travnik...

 

"Pokazali smo da smo najjači kada nas svi otpišu i sa ova tri boda smo donekle ispravili loše rezultate protiv Veleža i Leotara, ali ne smijemo sada poletiti i dopustiti opuštanje. Pobjediti Široki na njihovom terenu rijetko kome padne za rukom, ali mi moramo dobiti Travnik u sljedećem kolu kako bi pobjeda na Pecari dobila na značaju. Nismo se odrekli borbe za Evropu i žao mi je što danas naši navijači nisu mogli dati nam podršku, ali ne sumnjam da će nas protiv Travnika nositi do nove pobjede", dodaje Adilović.