28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 31 Mart 2013 14:54

Državni lopov u Cabaret Clubu

 

U prepunoj sali CABARET CLUBA (BNP) u Zenici je izvedena predstava „Državni lopov“, prema tekstu Fadila Hadžića. DRŽAVNI LOPOV  je predstava koju izvode tri mlada bh. glumca NUSMIR MUHAREMOVIĆ, IRFAN KASUMOVIĆ  i ADEM SMAILHODŽIĆ, a govori o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov i uz to ljubavna varalica, a drugi  „državni lopov“ i, naravno, povlašten čak i u zatvoru. Pored njih, tu je i zatvorski čuvar, koji nema završenu ni osnovnu školu, a mašta o unapređenju. 


Ova tri lika u predstavi „Državni lopov“ na vrlo komičan način prikazuju sliku društva, ali bez pretjerane želje da se ukaže na neku problematiku, jer je ovo, prvenstveno, predstava koja ima za cilj da publiku nasmije i opusti. 

 

Ovo je prvo izvođenje predstave u Cabaret Clubu, koji je prevashodno i namijenjen za ovakve evente. Ozirom da je ovaj novi pristup kod publike (u opuštenijoj i ležernijoj atmosreri u ugostiteljskom objektu, uz konzumaciju pića tokom predstave) ostavio izvanredan na posjetioce, u budućnosti možemo očekivati više ovakvih evenata.

 

Uskoro je planirano gostovanje najpopularnijeg bh. kabaretskog glumca – nenadmašnog ZIJAHA ZIKETA SOKOLOVIĆA!