20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 29 Mart 2013 23:49

Čelik na Pecari bez Robijaša

 

Nogometaše Čelika u subotu na Pecari očekuje teško gostovanje kod Širokog Brijega, a pored mnogih problema oko sastava sa suspendovanim i povrijeđenim igračima stigla je još jedna loša vijest, a to je da , Mup Zapadno-hercegovačkog kantona zabranjue gostovanje navijačima Čelika u sutrašnjoj utakmici.

 

Iz Udruženja "Robijaši 1988" kazali su nam da su ogrčeni što sutra 100-tinjak Robijaša neće moći dati podršku igračima Čelika, te ne shvataju zašto im nakon odlaska gostovanja mostarskom Veležu ponovo bez ikakvog razloga policija uskračuje da bodre svoj tim. Neshvatljivo je da policija ne dozvoljava da najkorektnija navijačka skupina koja nije napravila nijedan mali, a kamo već incident ove sezone u Premijer ligi nema pravo da navija za svoj klub. Nogometaši Čelika će pored gostovanja Širokom Brijegu za nekoliko kola imati i gostovanje protiv mostarskog Zrinjskog i vjerovatno će policija zabraniti i to gostovanje navijačima iz Zenice. Sramotna odluka Mup-a Zapadno-hercegovačkog kantona kojima očito nije stalo do nogometa i popularizacije ovog sporta u našoj zemlji. (sportsport.ba)


 

Nogometaši Čelika u petak ujutro su otputovali za Mostar, gdje su danas u okolici odradili i posljednji trening prije sutrašnjeg duela protiv Širokog Brijega na stadionu Pecara. Nakon što je na početku nastavka prvenstva klub napustio Mehmedalija Čović, crno-crveni su ostali još bez jednog standardnog stopera. Stefan Maletić povrijedio je meniskus i hitno će biti operisan ovih dana, kako bi bio spreman makar za finiš prvenstva. Svakako veliki hendikep za odbranu Čelika će biti neigranje ovog korpulentnog igrača, ali to nije jedini problem koji je zadesio trenera Vladu Jagodića.

 

Nakon suspenzije Zorana Brkovića i Vlade Markovića koji treniraju sa juniorima i na njih se više ne računa, trener crno-crvenih privremeno je "suspendovao" i mladog Anida Travančića koji je također bio na meti navijača zbog nesportskog života.

 

"Travančić je svojim posljednjim istupima samo našetetio sebi jer je izgubio status provtimca i mladog reprezentativca. On će u narednom periodu odvojeno trenirati od ekipe, to je disciplinska mjera koju sam mu ja izrekao, a od njega sve zavisi kada će biti ponovo u poguni i kombinaciji za utakmice. Na ovo sam se odlučio jer ni mnoštvo disciplinskih i novčanih mjera nisu djelovale, te je ovaj potez bio neminovan" , odlučan je trener crno-crveni. Osim Travančića sutra na Pecari ne može računati i na stopera Maletića

 

"Maletić je posljednje dvije utakmice igrao pod jakim bolovima što se osjetilo i u njegovoj igri. Hitna operacija je zakazana kako bi se on što prije oporavio i makar u finišu prvenstva ponovo zaigrao. Osim Maletića imam probleme sa Baraćem kojeg konstantno bole leđa i upitno je da li će sutra zaigrati među prvih 11 igrača. Na put s nama su krenula i dva juniora, napadač Marin Popović i stoper Vedad Jaganjac, te je vrlo moguće da neko od njih dvojice sutra počne utakmicu", kaže aktuelni selektor mlade reprezentacije naše zemlje. Bez obzira na probleme na Pecari će igrati otvoreno

 

"Mi ne znamo drugačije igrati nego otvoreno i napadački, tako će biti i sutra bez obzira na sve probleme oko sastava. Nisam trener koji traži alibi, nego ćemo sutra učiniti sve da ostanemo neporaženi. Protiv domaćina smo igrali tri puta ove sezone i nismo nijednom izgubili, tako da i oni trebaju razmišljati o nama. Cijenimo i respektujemo domaćine, ali pokušat ćemo se dobrom igrom i rezultatom osvetiti za nesretno ispadanje u četvrtfinalu Kupa od pomenute ekipe", nada se Jagodić koji nas je zamolio da ovom prilikom čestita predstojeći katolički praznik Uskrs svim građanima naše zemlje, a posebno navijačima Čelika.

 

Vjerovatni sastav Čelika: Adilović, Mišić, Lakičević, Horić, Jusić, Bajraktarević, Nestorović, Dedić, Barać (Popović) i Kajkut.