28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 15 Mart 2013 12:11

Marin Popović

 

Marin Popović debitovao u crno-crvenom dresu. Popović: Debi za seniore Čelika je ispunjenje dječačkog sna. Nakon Dženana Burekovića koji je u prvom dijelu prvenstva debitovao u crno-crvenom dresu, protiv mostarskog Veleža trener Vlado Jagodić dao je priliku još jednom junioru da upiše prve minute u dresu Čelika.


Marin Popović mladi napadač svojim igrama u omladinskim kategorijama skrenuo je pažnju ljudi iz stručnog štaba koji su ga kao jednog od najboljih igrača i kapitena juniorske selekcije preporučili treneru Vladi Jagodiću. Ovaj Zeničanin je odradio pripreme sa seniorima, te je svojim radom i igrama dospio u najužu konkurenciju igrača.

 

Protiv mostarskog Veleža u prošlom kolu debitovao je za prvim tim najdražeg mu kluba

 

"Niko sretniji nije bio od mene kada mi je šef kazao da na početku drugog poluvremena uđem umjesto ozlijeđenog Maletića to je bilo ispunjenje dječačkog sna. Priznajem imao sam tremu, ali sam dao sve od sebe kako bi opravdao ukazane minute. Debi protiv Veleža nikad neću zaboraviti, a prvi nastup u seniorskom dresu će mi biti dodatni motiv da radim još više. Nadam se da ću i u narednim utakmicama dobijati minutažu i tako pokazati da u omladinskom pogonu Čelika ima dobrih i kvalitetnih nogometaša ", kaže za SportSport.ba ovaj 18-godišnji Zeničanin.

 

Pored seniorskog tima redovno igra utakmice za juniorsku ekipu Čelika

 

"Ja sam još junior i ne osjećam se ništa više iznad svojih vršnjaka sa kojima godinama igram u omladinskim selekcijama. Redovno nastupam za juniorsku ekipu i želimo da prvenstvo završimo u samom vrhu. Nadam se da će pored mene još nekoliko mojih saigrača iz omladinaca Čelika uskoro zaigrati za seniorski ekipu", nada se prvi strijelac juniora Čelika koji u svojoj dosadašnjoj karijeri ima riječi hvale za sve trenere koji su ga trenirali,  te Ivi Jeloviću koji je u odboru za omladinski nogomet.

 

SportSport.ba : D. Kurbegović