19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 04 Februar 2013 08:16

Danas okupljanje reprezentacije

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Ljubljani, gdje će u  srijedu odigrati prijateljski susret sa selekciijom Slovenije.  Nakon što su svoj dolazak zbog povreda otkazali reprezentacije Ivan Sesar, Muhamed Bešić, Mensur Mujdža i Josip Kvesić, selektor Safet Sušić jučer je pozvao Edina Višću, nogometaša ekipa Istanbula BB. 

 

- Nakon serije otkaza morao sam pozvati Višću. I ranije sam razmišljao o njemu. Pratim njegove igre, u posljednje vrijeme je standardan i mislim da je zaslužio poziv - rekao  je Sušić. Za predstojeći susret sa Slovenijom, selektor je kazao da rezultat nije u prvom planu. 

 

-  Važno je da se igrači okupe, provedu tri dana zajedno i motivisano odigraju ovaj susret. Ne očekujem pobjedu po svaku cijenu. Slovenija se i ne može pobijeti tako lako. Slovenci nisu puno slabiji od nas. Većina njihovih igrača nastupaju u dobrim evropskim klubovima - istakao je Sušić.  On je najavio da će bez obzira na rezultat u ovom susretu šansu dobiti svih 17 igrača.     Susret Slovenija - BIH igrat će se na na stadionu Stožice, a od ranije je pozanto da rasprodato svih 16.000 ulaznica. Prema procjenama domaćina najmanje polovina gledalaca biće navijači naše reprezentacije, iako je Nogometni savez BIH službeno dobio samo 2.400 ulaznica.     Okupljanje reprezentacije BiH zakazano je za danas u hotelu "Austria Trend" u Ljubljani do 18.00 sati. 


Spisak  igrača reprezentacije BiH za  susret sa Slovenijom:  

golmani: Asmir Begović (Stoke City), Asmir Avdukić (FK Borac); 

odbrana: Emir Spahić (Sevilla), Ermin Zukanović (Gent), Ognjen Vranješ (Alania) i Toni Šunjić (Zorya);

vezni igrači:  Miralem Pjanić (Roma), Senad Lulić (Lazio), Avdija Vršajević (Hajduk), Adnan Zahirović (Spartak Nalchik), Muamer Svraka (Željezničar), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senijad Ibričić (Kasimpasa), Edin Višća (Istanbul BB) i Miroslav Stevanović (Sevilla); 

napad: Edin Džeko (Manchester City) i Vedad Ibišević (Stuttgart).

 

Selektor nogometne  reprezentacije Slovenije Srećko Katanec kao i njegov kolega na klupi selekcije Bosne i Hercegovine Safet Sušić susreću se sa brojnim otkazima povrijeđenih igrača.  Nakon Kevina Kampla i Zlatka Dedića, Katanec se  za prijateljsku utakmicu sa BiH, 6. februara u Ljubljani, morao  odreći i Dominika Maroha. Odbrambeni igrač Kolna povrijedio se na subotnjoj domaćoj utakmici njemačke druge lige protov  Erzgebirgea. Marooh je u četvrtoj minuti bio strijelac vodećeg gola za svoju ekipu, a u 80. minuti morao je napustiti teren zbog povrede butnog mišića. Umjesto braniča Kölna Katanec neće zvati novog igrača, a na raspolaganju će imati 21 igrača.